Halla-ahon seuraajan valinta siirtyi ensi viikolle

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä ei tehnyt vielä päätöksiä hallintovaliokunnan puheenjohtajan paikan täytöstä. Asia lykkääntyi ensi viikkoon.

Ryhmäpuheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lernerin mukaan tehtävään voi tulla muitakin halukkaita kuin paikastaan luopuvan Jussi Halla-ahon suosikki Juho Eerola.

Ruohonen-Lernerin mukaan ryhmässä on muutakin tarvetta järjestellä uusiksi valiokuntapaikkoja eikä Eerolan valinta ole itsestäänselvyys. Jos useampia ehdokkaita ilmaantuu, paikasta äänestetään normaaliin tapaan. Perussuomalaisten valinnat tehdään ensi tiistain ryhmäkokouksessa.

Eerola sanoi toimittajille olevansa yhä kiinnostunut tehtävästä. Kokouksen jälkeen hän lähetti julkisuuteen tiedotteen, jossa hän ilmoitti eroavansa kansallismielisestä Suomen Sisu -järjestöstä, koska jäsenyydestä on tehty julkisuudessa lyömäase häntä ja perussuomalaisia vastaan.

Ruohonen-Lernerin mukaan Suomen Sisusta ei kokouksessa keskusteltu. Hallintovaliokuntaa voi hänen mielestään johtaa myös maahanmuuttokriittinen henkilö.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.