Halla-ahon seuraajan valinta siirtyi ensi viikolle

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä ei tehnyt vielä päätöksiä hallintovaliokunnan puheenjohtajan paikan täytöstä. Asia lykkääntyi ensi viikkoon.

Ryhmäpuheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lernerin mukaan tehtävään voi tulla muitakin halukkaita kuin paikastaan luopuvan Jussi Halla-ahon suosikki Juho Eerola.

Ruohonen-Lernerin mukaan ryhmässä on muutakin tarvetta järjestellä uusiksi valiokuntapaikkoja eikä Eerolan valinta ole itsestäänselvyys. Jos useampia ehdokkaita ilmaantuu, paikasta äänestetään normaaliin tapaan. Perussuomalaisten valinnat tehdään ensi tiistain ryhmäkokouksessa.

Eerola sanoi toimittajille olevansa yhä kiinnostunut tehtävästä. Kokouksen jälkeen hän lähetti julkisuuteen tiedotteen, jossa hän ilmoitti eroavansa kansallismielisestä Suomen Sisu -järjestöstä, koska jäsenyydestä on tehty julkisuudessa lyömäase häntä ja perussuomalaisia vastaan.

Ruohonen-Lernerin mukaan Suomen Sisusta ei kokouksessa keskusteltu. Hallintovaliokuntaa voi hänen mielestään johtaa myös maahanmuuttokriittinen henkilö.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Sairauslomalta askel kerrallaan palaileva al-Taee myöntää virheen painavan edelleen: Minun ei olisi pitänyt salata

Professori ei usko täysin itsestään kulkevien ajoneuvojen tulemiseen - "Liian vaikea tehtävä Suomenkin vaativissa olosuhteissa"

Seksismistä syytetty Sofia Belórfin asianajaja vertasi IL:ssä sanavalintojaan Jeesuksen vertauksiin – "Kuulijat ovat niin yksinkertaisia"

Liikemies Niko Ranta-ahon epäillään saaneen huume- ja dopingrikoksilla arviolta neljän miljoonan euron rikoshyödyn – kiistää kaikki epäillyt rikokset

Sähköisen elintestamentin on tehnyt yli puoli miljoonaa suomalaista – Pohjois-Savossa luovuttajia enemmän kuin muualla Suomessa

Kesän lämpöennätyksiä hätyytellään loppuviikosta – helteitä luvassa ainakin kuun loppuun asti

Ravustuskausi käynnistyi sunnuntaina – Rutto tappaa edelleen saksiniekkoja

Toista tuhatta sikaa kuoli ja yhtä monta altistui savulle – Nurmon sikalapalon syyksi epäillään ilmanvaihtolaitetta

Rottasotaa käydään jo älylaitteiden avulla – Tieto rotista kulkee netin kautta

Uutisanalyysi: Jatkuvan koulutuksen eväät luodaan jo kotona. Miljoona suomalaista uuden ammatin edessä. Miten se tehdään?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.