Hallinto-oikeus: Kansanedustaja Eero Lehti saa pitää valtuustopaikkansa

Helsingin hallinto-oikeus katsoo, että kansanedustaja Eero Lehti on vaalikelpoinen Keravan kaupunginvaltuustoon. Hallinto-oikeus antoi asiassa päätöksensä keskiviikkona.

Asiasta valittaneen keravalaismiehen mukaan Lehti on vaalikelvoton Keravalla, koska valittajan mukaan "on julkinen salaisuus, että Lehti on asunut Sipoossa yli kymmenen vuotta".

Keravan keskusvaalilautakunta katsoi ennen vaaleja, että Lehti on vaalikelpoinen Keravalla. Lehti ei antanut asiassa selitystä hallinto-oikeudelle.

Oikeuden mukaan kotikunnaksi katsotaan se kunta, johon henkilöllä on kiintein yhteys asumisensa, perhesuhteidensa, toimeentulonsa ja muiden vastaavien seikkojen johdosta.

Lehden väestötietojärjestelmään merkitty kotikunta on ollut vuodesta 1971 alkaen Kerava. Lehti ja hänen puolisonsa ovat asuneet Keravalla vuodesta 1972.

Näiden seikkojen perusteella hallinto-oikeus katsoi, ettei Lehti ole vaalikelvoton Keravan valtuustoon.

Lehti valittiin kesäkuussa Keravan valtuuston puheenjohtajaksi.

Lehteä koskevasta valituksesta kertoi Keski-Uusimaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Vasemmistopuolueet eläkeputken poistoa tai ansiosidonnaisen porrastusta vastaan – puolueet myös valmiita tinkimään työllisyystoimien aikataulusta: "Asia ei ole kuukaudesta tai kahdesta kiinni"

Asiantuntija: Maskisuosituksella tavoiteltu hyöty saavutetaan vain, jos kaikki noudattavat sitä

Suomalaiset yritykset ovat osoittaneet ketteryyttä koronapandemiassa – "Pitää osata oivaltaa, mikä on todellinen ongelma", sanoo Etlan tutkimusjohtaja

THL: Uusia koronavirustartuntoja todettu 20

STM:n Varhila MTV:lle: Oireettomien laajamittainen koronatestaus ilman riskiperusteisuutta tehotonta

Karjalan lennoston sotilasvalatilaisuus järjestetään tänään ilman yleisöä – katso tallenne valatilaisuudesta täältä

Verkkojätti Amazon on ollut koronakriisin voittaja, mutta tutkija näkee uhkia senkin ympärillä – "Miten käy, jos seuraava katastrofi tapahtuu internetissä?"

Ari Helmisen uutisanalyysi: Korona latistaa SDP:n, keskustan ja kokoomuksen kokousten tunnelman – ja hillitsee pitkien puukkojen yötä

Kymmeniä suomalaisia jää kateisiin vuosittain – poliisi kaipaa tietoja yhteensä yli 400 kadonneesta

Suolistosyövät yleistyvät – nuorimmat sairastuneet ovat alle nelikymppisiä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.