Hallinto-oikeus: Lasten turvallisuus vaarantui englanninkielisessä päiväkodissa Tampereella

Vaasan hallinto-oikeus on hylännyt valituksen Tampereella toimineen yksityisen englanninkielisen päiväkodin sulkemisesta.

Hallinto-oikeuden mukaan lasten turvallisuus vaarantui, koska päiväkodissa oli liian vähän pätevyysvaatimukset täyttävää henkilökuntaa.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto määräsi English International School of Tampere -päiväkodin suljettavaksi vuosi sitten. Sitä ennen virasto oli tehnyt päiväkotiin tarkastuksen. Tarkastushetkellä paikalla oli ainoastaan kaksi kelpoisuusvaatimukset täyttävää työntekijää, kun vaadittu määrä on vähintään seitsemän.

Aluehallintoviraston mukaan päiväkodille oli useasti annettu mahdollisuus parantaa toimintaansa. Myös hallinto-oikeus katsoi, että pätevyysvaatimukset täyttävän henkilöstön vaje oli ollut niin suurta ja jatkuvaa, että se oli riittävä peruste toiminnan keskeyttämiselle.

– Yhtiön valvonnasta tehdyn yhteenvedon mukaan valvontatoimia on ollut vuodesta 2007 lähtien ja useasti kyseessä ovat olleet henkilöstön kelpoisuuksiin liittyvät asiat, oikeus toteaa päätöksessään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.