Hallintoneuvosto tukee Ylen toimia riippumattomuuskohun setvimisessä

Ylen hallintoneuvoston puheenjohtaja Kimmo Kivelä (ps.) ei tiistai-iltana ollut halukas arvioimaan, onko joku epäonnistunut Ylen journalismin riippumattomuuteen liittyvässä kohussa.

– Likapyykki pestään kotioloissa eikä julkisuudessa, hän huomautti hallintoneuvoston kokouksen jälkeen eduskunnassa järjestetyssä mediatilaisuudessa.

Hallintoneuvosto sai kokouksessaan kuulla Ylen johdon näkemyksiä viimeaikaisista tapahtumista ja niiden vaikutuksista yhtiöön. Niin Ylessä kuin sen ulkopuolellakin on keskusteltu tiukkaan sävyyn siitä, onko pääministeri Juha Sipilä (kesk.) painostanut Yleä ja miten mahdollinen painostus on vaikuttanut Ylen toimituksellisiin ratkaisuihin.

Kivelä myönsi, että kohulla on ollut seurauksia Yleisradiolle.

– Myös Ylessä on tiedotuksen ongelmia. Vajavaisessa maailmassa mikään ei ole täydellistä.

"Kriittisesti Ylen puolesta"

Kohun yhteydessä on keskusteltu Ylen toimittajien kohtelusta ja työilmapiiristä. Kivelän mukaan henkilöstön puheenvuoro oli samoilla linjoilla hallintoneuvoston kanssa eli "kriittisesti Ylen puolesta".

Työntekijöiden työrauhan takaaminen on Kivelän mielestä talon sisäinen asia. Hän totesi, ettei tilanne ratkea kertaheitolla, mutta asian korjaamisessa ollaan alkua pidemmällä.

Kivelä korosti, että hallintoneuvosto tukee työtä, jota Ylen johto on jo aloittanut tilanteen korjaamiseksi. Hänen mukaansa toimitusjohtaja Lauri Kivinen käy keskusteluja varsinkin sen yksikön kanssa, jota asia on erityisesti koskettanut. Lisäksi vastaavat toimittajat keskustelevat alaistensa kanssa. Kolmantena toimena Ylen sisällä käydään etiikkapäällikön johdolla läpi eettisen journalismin periaatteita.

– Toivon, että tämä prosessi osaltaan puhdistaa ilmaa, Kivelä sanoi.

Kivelän mukaan hallintoneuvoston kanta on kriittisistä puheenvuoroista huolimatta, ettei päätoimittaja Atte Jääskeläisen työhön ole syytä puuttua. Kivelä sanoi, ettei kokouksessa juuri keskusteltu pääministeri Sipilästä tai tapauksen herättämästä kansalaispalautteesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Uutissuomalainen: Keskustan johtajaksi havitteleva Kaikkonen ei aloittaisi ministerirulettia heti

Kaikkosen eväät keskustan nousuun: Ajatus koko Suomesta, kapulakielen välttäminen, byrokratian vähentäminen ja ihmisten kuunteleminen

Kaikkonen tekisi ministeriruletin vasta EU-puheenjohtajakauden jälkeen: "Ei ole tarvetta äkkiliikkeisiin"

Potkupyöriä myydään nyt enemmän kuin apupyöriä – lapsi oppii pyöräilyn paremmin potkimalla kuin polkemalla

Hallitus aikoo tarttua vaarallisimpien väkivaltarikollisten vapauttamiseen – Ratkaisuna saattaa olla vaarallisuusarvio, mutta sitä parjataan epävarmaksi

Iltalehti: Kansanedustaja Hussein al-Taee ilmoittanut epäselviä tietoja koulutuksestaan – Al-Taeen mukaan Lindedin-profiilin tiedot ovat olleet vajavaiset ja osin epätarkat

Rajavartiolaitoksen kamera kuvasi rajun taistelun: Karhu on juuri iskenyt hampaansa hirven kaulaan

Sairauslomalta askel kerrallaan palaileva al-Taee myöntää virheen painavan edelleen: Minun ei olisi pitänyt salata

Professori ei usko täysin itsestään kulkevien ajoneuvojen tulemiseen - "Liian vaikea tehtävä Suomenkin vaativissa olosuhteissa"

Seksismistä syytetty Sofia Belórfin asianajaja vertasi IL:ssä sanavalintojaan Jeesuksen vertauksiin – "Kuulijat ovat niin yksinkertaisia"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.