Hallituksen Palestiina-linja joutui omien hampaisiin

Suomen tuki Palestiinan Unesco-jäsenyydelle herätti eripuraa hallituksen omissa riveissä eduskunnan kyselytunnilla.

Kristillisdemokraattien Jouko Jääskeläinen peräsi ulkoministeri Erkki Tuomiojalta (sd.), miksi Suomi äänesti jäsenyyden puolesta, vaikka EU-maista esimerkiksi Saksa ja Ruotsi vastustivat sitä.

Tuomioja sanoi, että Suomi on pitänyt palestiinalaisten hakeutumista YK:hon ja sen erityisjärjestöihin ymmärrettävänä, koska YK on oikea paikka konfliktien käsittelylle. Suomi on myös johdonmukaisesti tukenut kahden valtion mallia Lähi-itään.

Tuomioja myönsi, ettei hallituksessa ehditty keskustella äänestyspäätöksestä. Hän piti sitä silti yhdessä presidentin kanssa sovitun linjan mukaisena.

Sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) katsoi, että asiassa on edetty väärässä järjestyksessä. Ensin olisi pitänyt saada Lähi-idän osapuolet neuvottelupöytään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Saarikon mukaan Kulmunin ministeriero herätti kentällä pohdintaa puoluejohtajan asemasta – "Olen aivan varma, että tämä kisa tarvittiin"

Keskusta haluaisi eläkerahastot tukemaan suomalaista omistajuutta, mutta yhtiöistä muistutetaan painoarvon olevan jo nyt korkea

United Brotherhoodin johtajaksi epäillyn miehen mukaan jäsenten huumeidenkäytön valvominen virtsatesteillä oli veljeyttä: "Pidetään toisista huolta, kun joillain lähtee vähän laukalle"

Miksi et lahjoittaisi hiuksiasi hyväntekeväisyyteen? – "Minua lohdutti ajatus siitä, että jonkun lapsen tai nuoren itsetunto kohoaa tekoni ansiosta", kertoo hiuslahjoituksen tehnyt Sofia, 29

Liikenneministeriö neuvottelee terveysturvallisuuden ohjeista joukkoliikenteeseen – Finnair edellyttää jo maskipakkoa

Ministeri Pekonen: "Kannustan työpaikkoja jo nyt siirtymään etätyöskentelyyn niiltä osin kuin mahdollista"

Pekka sai pankkiautomaatista setelin, josta kiinnostui ensin kaupan kassa, seuraavaksi vartija ja sitten poliisi

Poliisi: Tornion räjähdykseen ei näytä liittyvän terroristista motiivia

Poliisi vahvistaa: Helsingissä viime viikolla paljastunut henkirikos on paloittelusurma –  12 ihmistä vangittuna

Suomessa todettu vuorokaudessa 29 uutta koronavirustartuntaa –  Husin apulaisylilääkäri: "Trendi on ylöspäin, mistä pitää olla huolestunut"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.