Hallituksen velkasuunnitelmat jäivät avoimiksi

Velkalupauksestaan etäisyyttä ottava hallitus pääsi eduskunnan avauskeskustelussa yllättävänkin helpolla.

Perussuomalaiset ja keskusta moittivat hallitusta passiivisuudesta ja siitä, että se ei ole omilla toimillaan lisännyt talouskasvua. Liian vähäisistä verojen korotuksista ja menosäästöistä ryhmänjohtajat Jari Lindström (ps.) ja Kimmo Tiilikainen (kesk.) eivät kuitenkaan tohtineet hallitusta juuri arvostella.

Hallituksen velkasuunnitelmat jäivät yhä avoimiksi.

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) ei ottanut selkeää kantaa siihen, pitääkö hallitus kiinni velkatavoitteestaan silläkin uhalla, että se kirpaisee voimakkaasti ensi vuonna.

Puolueet odottavat vielä Kataisen asettaman asiantuntijaryhmän suosituksia.

- Luottamusta lisäävät vain tehdyt päätökset ja tätä hallitus nyt pohtii talousasiantuntijoiden kanssa, Katainen muotoili.

Hallituksen pitäisi sopeuttaa taloutta arviolta kolmella miljardilla eurolla, jotta sen tavoite velkaantumistahdin taittamisesta toteutuu.

Kuudesta hallituspuolueesta yksikään ei kertonut selkeästi kantaansa sopeutusten aikatauluun.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Hallituspuolueet lähtevät sorvaamaan budjettia "kaikki mulle heti" -asetelmassa – synkät talousennusteet uhkaavat tulevaisuuteen venyviä uudistuksia

Kun Esperi Caren hoivakodin toiminta Kristiinankaupungissa oli keskeytetty ja vanhustenhoitokohu alkanut, valvontaviranomaisista kanneltiin – Apulaisoikeusasiamies ei ryhdy toimenpiteisiin: "Kirjoituksenne ei antanut aihetta"

Poliisi etsii yhä Järvenpään ampujaepäiltyä, sivullisille ei uskota olevan vaaraa

Merihätään Viron aluevesillä joutunut huvivene pääsi Suomen puolelle – rahtialus suojasi tuulelta, yksi evakuoitiin pelastuskopterilla

Postin tietoliikenneongelma ratkaistu, palvelut toimivat taas – osa sanomalehdistä jäi sunnuntaina jakamatta

Mies löytyi kuolleena Joensuussa – poliisi otti kiinni kaksi taposta epäiltyä

Sunnuntain mahtava museosää jatkunee ensi viikolla – hurrikaanin jälkimainingit näkyvät runsaina sateina, luvassa jopa lunta

Huippukokki Jenni Tuominen kokkaa Suomi-ruokaa eurodiplomaateille – EU-edustusto kylpee savussa, kun pihalla valmistuu satoja kiloja savukalaa

Poliisi vaitonainen Järvenpään laukauksista

Sadepulaa ei ole näköpiirissä – Etelä-Suomeen on annettu sunnuntaiksi ukkosvaroituskin

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.