Hallitus: EU-huippukokouksissa edustaa pääministeri

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) ei suostu kommentoimaan presidentti Tarja Halosen reaktiota valtioneuvoston päätökseen Suomen EU-edustuksesta. Vanhanen sanoo, ettei lähde julkiseen keskusteluun asiasta valtionpäämiehen kanssa.

Valtioneuvosto hyväksyi tänään kirjelmän, jonka mukaan Suomea edustaa EU-huippukokouksissa pääministeri ja jos kokouksissa on kaksi paikkaa, toisen ottaa avustava ministeri.

Pääministerin mukaan on edelleen mahdollista, että myös presidentti osallistuu huippukokouksiin, jos niihin kutsutaan normaalia laajempi edustus.

Hallitus katsoo, että ulko- ja turvallisuuspoliittisissa EU-asioissa presidentti voidaan pitää informoituna ulko- ja turvallisuuspoliittisen valiokunnan ja presidentin yhteisten kokousten kautta.

Vanhanen odottaa, että eduskunta tai sen perustuslakivaliokunta ottaa kantaa Suomen edustautumiseen Eurooppa-neuvostossa.

Vanhanen korosti, että yhden edustajan kutsuminen perustuu EU:n Lissabonin sopimukseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Vaarallisimpien sähkölaitteiden määrä väheni markkinoilla – verkkokauppa EU:n ulkopuolelta ei valvonnan piirissä

Mainetutkimus: Julkiselta sektorilta kaivataan uudistumiskykyä – turvallisuusviranomaisia arvostetaan

Uuden osakesäästötilin avannut Tomi Runsala, 31, kannustaa säästämään – "Teksti-tv:stä osakekursseja seurannut pappani antoi minulle esimerkkiä"

Humalaisen kyytiin lähteminen ei tuntunut isolta jutulta – Onnettomuuden jälkeen Teemu Meriläinen, 18, on kiertänyt kouluissa kokemusasiantuntijana

Suomen kylmimmän ja lämpimimmän paikan lämpötilaero yli 40 astetta –  Pohjois-Lapissa annettu varoitus mahdollisesti vaarallisesta pakkasesta

Aivoterveydestä pitchauskisa Kuopiossa – Voittaja saa 30 000 euroa tutkimukseen

Sitran selvitys kyseenalaistaa EU:n tietosuoja-asetuksen toimivuuden

Sitran selvitys EU:n tietosuoja-asetuksesta paljasti: Jopa tiedot osoitteista, joihin kansalainen matkustaa taksilla, leviävät eteenpäin

Jyrki Katainen aikoo auttaa Sitraa ja suomalaisyrityksiä EU-suhteillaan

Metsäteollisuuden työkiistan sovittelu alkoi Bulevardilla – edessä pitkä istunto, sovintoesityksestä ei vielä suurta toivoa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.