Hallitus luopuu suunnitelmista helpottaa alle 30-vuotiaiden määräaikaisuuksia – ministeri ei ole iloinen

Hallitus luopuu suunnitelmistaan helpottaa alle 30-vuotiaiden pätkätöiden sallimista.

Hallitus päätti huhtikuussa alkaa valmistella lakimuutosta, jonka mukaan työnantaja saisi tehdä ilman erillistä perustetta määräaikaisen työsopimuksen alle 30-vuotiaan kanssa, jos tämä on ollut vähintään kolme kuukautta yhtäjaksoisesti työttömänä työnhakijana.

Nyt suunnitelmat on kuopattu. Työministeri Jari Lindström (sin.) kommentoi asiaa blogissaan.

– Varmasti jotkut iloitsevat siitä, että tämä muutos ei nyt etene, mutta minä en. Kyseisen toimenpiteen tarkoitus oli saada työttömiä nuoria helpommin työelämään kiinni, ja tätä tuskin kukaan vastustaa. Valitettavasti hyvin toimivaa ja vaikuttavaa mallia, joka samalla täyttäisi perustuslain ja kansainvälisten velvoitteiden asettamat erittäin perustellut reunaehdot, emme pystyneet tekemään.

Irtisanominen helpottuu 

Sen sijaan hallituksen aikeet heikentää irtisanomissuojaa alle 20 työntekijän yrityksissä etenevät. Työsopimuslain tätä koskeva muutosesitys lähti torstaina lausunnolle.

– Tavoitteena on, että pienet yritykset uskaltaisivat palkata uusia työntekijöitä useammin, kun riskejä virherekrytoinneista voitaisiin hallita nykyistä paremmin, Lindström kirjoittaa.

Irtisanomisperusteeksi kelpaisi esimerkiksi nykyistä pienempi työvelvoitteen laiminlyönti tai epäasiallinen käytös. Irtisanominen olisi mahdollista vasta, kun työntekijää on ensin varoitettu moitittavasta menettelystä.

Sen sijaan irtisanomisen edellytyksenä ei olisi, että työnantaja on pyrkinyt tarjoamaan työntekijälle muuta työtä ennen työsuhteen päättämistä.

Uusimmat

Kotimaa

Lähes neljän vuoden takaisesta Tesoman henkirikoksesta annetaan tänään tuomio – epäilty ilmoittautui poliisille keväällä

Kittilä-käräjillä kuullaan irtisanotun kunnanjohtajan miestä ja hissiyhtiön hallituksen ex-puheenjohtajaa

Helsingin Sanomat alkaa julkaista ilmaisjakelulehtiä pääkaupunkiseudulla – Keskisuomalaisen Kangaskorpi: "Toivotamme kilpailijan tervetulleeksi"

Vapaavuori väläyttää Helsingin irtautumista Kuntaliitosta – pitää mahdollisena suurten kaupunkien yhteistyötä

Puolustusvoimien historian korkea-arvoisin naisupseeri Inka Niskanen Karjalan lennostoon hävittäjälaivueen komentajaksi

Poliisi epäilee, että 13 vuotta sitten kadonneen miehen ruumis piilotettiin autiotalon maakellariin – syyttäjän mukaan mies kuristettiin henkilöautossa

Poliisin haaviin jäi Helsingissä liki 50 kiloa amfetamiinia – "Kyseessä on ulkomailta johdettu rikollisorganisaatio"

Nuorehko mies kuoli hissiturmassa Helsingissä – puristui kuoliaaksi

Coca-Colan joulurekan tulo herättää runsaasti keskustelua: "Kukaan ei ole ketään pakottanut tulemaan paikalle"

Kommentti: Siniset joutuvat hakemaan apua lilliputeista

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.