Hallitus ottaa lisää vauhtia kuntien tehtävien karsinnassa

Hallitus laajentaa kuntien tehtävien karsintaan tähtäävän ohjelman koskemaan koko julkista sektoria, jotta halutut säästöt saavutettaisiin.

Kuntien tehtäviä karsimalla on yritetty säästää miljardi euroa. Toistaiseksi kasassa on vasta 400 miljoonaa pitkällä aikavälillä. Aluehallinnon uudistamisen arvioidaan nostavan kokonaissumman noin 500 miljoonaan euroon.

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen (kesk.) kertoi uudistuksen etenemisestä tiedotustilaisuudessa.

Esimerkiksi sosiaali- ja terveydenhuollossa väljennetään henkilöstön kelpoisuusvaatimuksia ja uudistetaan eri ammattiryhmien välistä työnjakoa. Tarkasteluun joutuvat muun muassa lääkärin ja sairaanhoitajan sekä lääkärin ja optikon välinen työnjako.

Hallitus aikoo kumota joukon kuntien toimintaa säänteleviä suosituksia ja ohjata niitä lähtökohtaisesti lailla tai asetuksilla. Esimerkiksi julkisesti tuettujen henkilö-, posti- ja tavarakuljetuksia koskevan lainsäädännön uudistamisesta odotetaan merkittäviä säästöjä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Suomessakin on varauduttu poliittiseen väkivaltaan – Päivi Nergin mukaan pieniinkään ilmiöihin ei saa suhtautua leikiten: "Suomi ei ole lintukoto"

Pyöräilijä menehtyi törmäyksessä auton kanssa – kolme autoa ohitti pyöräilijää, kun turma sattui

Omaa terveydentilaa halutaan seurata älylaitteilla – tulevaisuudessa tietoja voitaisiin hyödyntää myös terveydenhuollossa

Venäläisaluksen epäillään loukanneen Suomen ilmatilaa Porvoon edustalla

Antti Rinne sai EU-parlamentilta monta vaatimusta: Näihin visaisiin ongelmiin Suomen toivotaan puuttuvan

Poliitikot kiukuttavat suomalaisia, mutta suurin osa ei osaa nimetä ketään "vihaa" herättävää henkilöä

Suomen aluevesissä lepää yli tuhat hylkyä, joiden ympäristöriskiä selvitetään – puhki ruostuvat alukset saattavat levittää öljyä ja elohopeaa Itämereen

Yksi kuoli nokkakolarissa Oulun Kiimingissä

Antti Rinne esittelee tänään Euroopan parlamentissa Suomen tavoitteita puheenjohtajakaudelle

Suomalaiset päivittävät innokkaasti osaamistaan työelämässä – suurin osa myös valmis kouluttautumaan uudestaan, jos he jäisivät työttömiksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.