Hallitus teki mielikuvapolitiikkaa

Presidentti Sauli Niinistö arvostelee voimakkaasti vuoden 2007 jälkeen harjoitettua talouspolitiikkaa. Oman osansa presidentin kritiikistä saavat myös tiedotusvälineet.

– Tämä seitsemän vuoden virhe poiki myös uudenlaisen mielikuvapolitiikan. Sille on ollut ominaista, että hallitus ainakin kolmeen – neljään kertaan myi tehneensä kaiken sen, joka on yhä edelleen tekemättä, presidentti Niinistö sanoo Savon Sanomien haastattelussa.

Mediaa presidentti arvostelee valppauden herpaantumisesta sen seuratessa hallituksen toimintaa ja asialistalla olevien suurten hankkeiden etenemistä.

– Osoitan tässä sormella myös median valppauden puutetta. Joka ainoa kerta tämä meni läpi. Vielä viime keväänä kehysriihen jälkeen todettiin, että nythän kaikki asiat ovat viittä vaille valmiita, presidentti sanoo.

Suuri osa Jyrki Kataisen hallituksen keskeisistä hankkeista on kariutunut. Sote-uudistuksen mahdollinen toteutus siirtyy vaalien jälkeen valittavalle hallitukselle. Myös Suomen luottoluokitus on pudonnut.

Haastattelussa Niinistö pohtii yleisellä tasolla vaalikauden mittaisia hallituksia. Hän arvioi, ettei ”ettei meillä ole varaa uuteen tuloksettomaan neljään vuoteen”.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tutkija patistaa mediaa haastamaan poliitikkoja

Aho Ylellä: Talouspoliittisen valiokunnan roolia pitäisi vahvistaa