Hallitus vahvisti: Fimean pääpaikka Kuopiossa, virkoja muuallekin – neurokeskus hyvityksenä

Hallitus on tehnyt päätöksen Fimean sijaintipaikasta Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean päätoimipaikka säilyy Kuopiossa, mutta toiminta jatkuu myös Helsingissä ja Turussa. Virasto toimii monipaikkaisesti ja voi jatkossa palkata osaajia paikkakunnasta riippumatta tapauskohtaisen harkinnan mukaan.

Virkoja ei siirretä Kuopioon aiemman suunnitelman mukaisesti, vaan niitä voidaan jatkossa perustaa niille paikkakunnille, joilla se on tarkoituksenmukaista.

Käytännössä EU:n lääkevirastoa haetaan näin Helsinkiin.

– Olemme tyytyväisiä että asialle saatiin vihdoin päätös. Saamme työrauhan ja voimme keskittyä tärkeään tehtäväämme lääkkeiden ja veri- ja kudostuotteiden valvojana sekä lääkealan kehittäjänä, toteaa Fimean ylijohtaja Sinikka Rajaniemi sosiaali- ja terveysministeriön tiedotteessa.

Hallitus päätti Fimean alueellistamispäätöksen muuttamisesta 5. heinäkuuta pitämässään valtioneuvoston istunnossa. Kuopiossa keskitytään lääkehoitojen arviointiin ja lääkehuollon kehittämiseen ja Helsingin toimipaikan päätehtävänä on lääkevalmisteiden lupa- ja tarkastustoiminta.

Hallitus totesi samassa yhteydessä, että Itä-Suomen yliopisto on tehnyt aloitteen Suomen neurokeskus -osaamiskeskittymän valmistelun käynnistämisestä. Hallitus sitoutuu tukemaan tätä aloitetta kansallisen neurokeskuksen perustamisesta Kuopioon.

Esitys rahoittamisesta valmistellaan eri ministeriöiden yhteistyössä elokuun budjettiriiheen mennessä.

Fimealla on toimipaikat Helsingin ja Kuopion lisäksi Turussa ja Oulussa.

Näin asiaa kommentoi kuopiolainen kansanedustaja Sari Raassina (kok.):

 

Fimeasta kompromissi: Pääpaikka jäisi Kuopioon, uusia virkoja voisi perustaa muuallekin

EU:n lääkevirastokuviot kirittävät Fimea-päätöstä – epäselvyys voisi vesittää Suomen EMA-hakemuksen

Mattila Demokraatille: Helsinki paras paikka lääkevirastolle

Uusimmat

Kotimaa

Sipilä hallitusneuvotteluista: Kaikki on vielä auki –  Rinteen mukaan menoja ei tarvitse lähteä leikkaamaan yhtään

Rikolliset lähettävät Postin nimissä taas uusia huijausviestejä

Uskaltaako kauppasodan keskelle joutuneen Huawein puhelimen vielä ostaa? – "Kuluttajasuojalaissa ei ole otettu tällaista huomioon"

Lakimiesliitto vaatii työnantajaa puuttumaan tuomareiden, syyttäjien ja lakimiesten kohtaamaan vaikuttamiseen

Kevätkylvöt etenevät hyvin, viljelijät toivovat nyt sopivasti sateita

Kuopiossa on eniten kesämökkejä koko Suomessa – tilaston ykkössija tuli niukalla erolla toiseen savolaiskaupunkiin verrattuna

Yksityisille palveluille on kysyntää, lapsiperheet osaavat jo pyytää apua ruuhkavuosiin

Keskustalaiset ovat onnistuneet nostamaan Brysseliin muitakin kuin valtakunnanpoliitikkoja – "Kiersin joka ikisen Itä-Suomen kunnan vähintään kahdesti"

Tuhkarokkoa ja lääkkeille vastustuskykyisiä bakteereja tavattiin Suomessa edellisvuotta enemmän

Enemmistö EU-vaalien ehdokkaista ei purkaisi Venäjä-pakotteita – "Tilanne on yhä lähempänä Venäjän todellista miehitystä"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.