Hallitus varautuu jo verojen kiristykseen

Jos talouskehitys ehtii tällä vaalikaudella muuttua kasvuksi, hallitus varautuu pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) mukaan kiristämään verotusta.

Ensi vuoden talousarvioon hallitus kuitenkin valmistelee 200 miljoonan euron elvytyspakettia.

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok) vakuutti keskiviikon Helsingin Sanomissa, että elvytyseurojen virta on ehtynyt. Pääministerillä on toinen käsitys.

- Se oli Kataisen kanta, sitä ei ole hallituksessa tuossa muodossa päätetty. Elokuussa tehdään budjettiriihessä 200 miljoonan euron elvytyspaketti.

Vanhasen mielestä hallituksen on varauduttava siihen, että laman laskuja ryhdytään maksamaan jo ennen 2011 eduskuntavaaleja.

Yle-veroon mahdollisia vapautuksia Vanhanen haluaa myös muutoksia suunnitteilla olevaan mediamaksuun eli Yle-veroon. Hänen mielestään Yleisradion palveluja ei lainkaan tai vähän käyttävien oikeudet pitää turvata.

Ylen rahoitusta pohtinut työryhmä esitti mietinnössään asuntokuntakohtaista mediamaksua. Se oli käytännössä vero, jolla rahoitetaan Yle toimintaa.

Vanhanen ei ota lopullista kantaa maksuun. Hän korostaa, että esitys oli yksimielinen. Se on harvinaista, kun työryhmässä oli kaikkien eduskuntapuolueiden edustus.

- Jatkovalmistelussa pitää löytää keinot, joilla otetaan huomioon lähinnä köyhät ihmiset, jotka eivät käytä Ylen palveluita.

Vanhasen ajatuksia muun muassa lisäydinvoiman rakentamisesta torstain Savon Sanomissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Hovioikeus käsittelee viimeistä syytettä isossa jengijutussa, jota tutkitaan yhä KRP:ssä – kokonaisuus poiki United Brotherhoodin lakkauttamiseen tähtäävän kanteen

EIT:ltä tulossa ratkaisu tapauksessa, jossa mies tapettiin Irakissa – palauttiko Suomi miehen Irakiin väärin perustein?

Valtio-omistaja syynää tänään Postin vuokratyövoiman käyttöä

Omistajaohjausministeri Paatero vaatii Postia lopettamaan vuokratyövoiman käytön lakon ajaksi – "valtionyhtiöiden ei tule käyttää rikkurityövoimaa missään olosuhteissa"

Helsingin apulaispormestari Razmyar luottaa EM-kisapaikan juhlijoiden ymmärrykseen – Manta-patsasta ei aidata kiipeilijöiden varalta

Saamelaisten totuus- ja sovintokomission perustaminen etenee

Kohuttu ajokorttitietopalvelu avataan vihdoin uudelleen – tarjolla on vain näitä tietoja

Keskusta haluaa syntyvyyden laskusta "säästyneet" lapsilisät korotuksina nykyisiin lisiin – eduskunnan ajankohtaiskeskusteluun lapsimyönteisestä politiikasta saatiin kytkettyä myös koulun joulujuhlat ja Postin palkat

EU:ta kuohuttanut nimikiista yritetään taputella pikkumuutoksella: Eurooppalaisen elämäntavan suojeleminen muuttuu edistämiseksi

Poliisi epäilee, että "Husu" Hussein on joutunut jo pitkään vainotuksi – kaupunginvaltuutetulle lähetettiin elokuussa hirttoköysi ja uhkauskirje

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.