Hallitusneuvottelut jatkuvat aamuyhdeksältä

Hallitusneuvottelut jatkuvat tänään Säätytalolla. Neuvottelut alkavat kello yhdeksältä aamulla.

Hallitusneuvottelujen vetäjä Antti Rinne (sd.) kertoi eilen, että talouden raameista on jo syntynyt selvyys. Esimerkiksi hankkeiden rahoitustavoissa, työllisyystoimissa ja verotusta koskevissa asioissa on kuitenkin vielä ratkaistavia kysymyksiä.

Rinteen tavoitteena on, että hallitusohjelma valmistuu perjantaihin mennessä. Sunnuntaina median eteen astuneet puheenjohtajat totesivat ajankohdan olevan haastava, sillä eurovaalit pidetään viikon päästä.

– Se tietysti aiheuttaa vähän paineita ajallisesti näihin neuvotteluihin, RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson sanoi.

Puoluejohtajat kävivät sunnuntaina läpi taloustyöryhmän tilanneraporttia. Työryhmiä on kaikkiaan 18, ja raportteja odotetaan puheenjohtajien käsittelyyn tiistaihin mennessä.

Puheenjohtajapöytään on siis tulossa useita visaisia teemoja. Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä sanoi perjantaina, ettei keskusta aio joustaa kynnyskysymyksistään. Samaan kuoroon yhtyi sunnuntaina vihreät.

– Vielä ei ole sellainen aika, että ryhmät olisivat perääntyneet kynnyskysymyksistä, vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto sanoi.

Uusimmat

Kotimaa

Kompostointitarkastuksessa tsekataan, että kaikki on kunnossa – katso video

Vajaat työtunnit lisääntyneet varsinkin kaupan alalla – PAMin uusi puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen: "Osa-aikatyötä tarvitaan, mutta ei näin paljon kuin nyt tehdään"

Helsingin Sanomien selvitys: Google on Brysselin ahkerin lobbaaja

Hovioikeus ratkaisee tänään, syyllistyikö solvauksia laukonut Ilmavoimien eversti rikoksiin – myös ex-komentajan jälkitoimet puntarissa

Kittilän kunnanvaltuusto jätti kaikki nimitykset odottamaan oikeuden päätöksiä

Viikon puolivälissä viilenee – Keski-Euroopan helteet eivät yllä Suomeen

Lähes 7  000 suomalaista elää avioliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessa samaa sukupuolta olevan kanssa – "virallisia" sateenkaarilapsiperheitä vain 785

Supo: Isis-leiriltä palaavat naiset todennäköisesti lisäävät terrorismin uhkaa Suomessa

Ministerit täydensivät tietoja omistuksistaan ja veloistaan: Rinne ilmoitti omistavansa sadantuhannen euron moottoripurren puolisonsa kanssa

Supo: Isis-leiriltä palaavat naiset todennäköisesti lisäävät terrorismin uhkaa Suomessa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.