Hallitustunnustelija Rinne: Talouspolitiikassa mentiin merkittävästi eteenpäin tänään

Hallitusneuvottelut ovat menneet merkittävästi eteenpäin talouspolitiikan saralla, neuvotteluja vetävä Antti Rinne (sd.) kertoo. Rinne kertoi puoli seitsemän maissa myös, että hallitusneuvotteluiden puheenjohtajakokoontuminen on tältä päivältä päättynyt.

Rinteen mukaan talouden raamit ovat nyt hallitusneuvotteluihin osallistuvalle puoluejohdolle selvät.

–  Kyllä meidän vielä töitä täytyy näiden asioiden eteen tehdä, mutta raamit, joiden puitteissa näitä tehdään, ovat nyt selvät.

Hallitustunnustelija pysyi tiukasti linjassaan, eikä mennyt sen syvemmälle rahasummiin. Laveasti puhunut Rinne sanoi, että esimerkiksi hankkeiden rahoitustavoissa, työllisyystoimissa ja verotusta koskevissa asioissa on vielä ratkaistavia kysymyksiä.

Puoluejohtajat kävivät tänään läpi taloustyöryhmän tilanneraporttia. Kaikkien työryhmien on määrä saada esityksensä puheenjohtajien käsiteltäväksi tiistaihin mennessä.

EU-vaalit tuovat aikapainetta

Rinne pysytteli sunnuntaina edelleen tavoitteessaan eli hallitusohjelman on määrä valmistua perjantaihin mennessä. Ajankohta on haastava, sillä eurovaalit pidetään viikon päästä.

–  Tässä on aika paljon puheenjohtajatenttejä viikon aikana. Niihin valmistautuminen ja tentit itsessään vievät aikaa, mutta toivottavasti ne eivät haittaa lopputulosta tässä kokonaisuudessa, Rinne sanoi.

Myös RKP:n Anna-Maja Henriksson ja vihreiden Pekka Haavisto pitivät vaalien ajoittumista hallitusneuvotteluiden päälle hankalana.

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä ilmaisi oman kantansa jo perjantaina toteamalla, että neuvottelut etenevät liian hitaasti. Sipilä ei tänään ollut median tavattavissa.

Uusimmat

Kotimaa

Kompostointitarkastuksessa tsekataan, että kaikki on kunnossa – katso video

Vajaat työtunnit lisääntyneet varsinkin kaupan alalla – PAMin uusi puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen: "Osa-aikatyötä tarvitaan, mutta ei näin paljon kuin nyt tehdään"

Helsingin Sanomien selvitys: Google on Brysselin ahkerin lobbaaja

Hovioikeus ratkaisee tänään, syyllistyikö solvauksia laukonut Ilmavoimien eversti rikoksiin – myös ex-komentajan jälkitoimet puntarissa

Kittilän kunnanvaltuusto jätti kaikki nimitykset odottamaan oikeuden päätöksiä

Viikon puolivälissä viilenee – Keski-Euroopan helteet eivät yllä Suomeen

Lähes 7  000 suomalaista elää avioliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessa samaa sukupuolta olevan kanssa – "virallisia" sateenkaarilapsiperheitä vain 785

Supo: Isis-leiriltä palaavat naiset todennäköisesti lisäävät terrorismin uhkaa Suomessa

Ministerit täydensivät tietoja omistuksistaan ja veloistaan: Rinne ilmoitti omistavansa sadantuhannen euron moottoripurren puolisonsa kanssa

Supo: Isis-leiriltä palaavat naiset todennäköisesti lisäävät terrorismin uhkaa Suomessa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.