Halonen päätti kautensa puuttumalla tuloeroihin

Tasavallan presidentin tehtävät jättänyt Tarja Halonen epäilee, että tuloerojen kasvua Suomessa ei joko haluttu tunnistaa tai sitä ei kyetty tunnistamaan riittävästi.

Halonen sanoi jäähyväissanoissaan eduskunnalle, että tuloerojen kasvu näkyi Suomessa jo vuosituhannen vaihteessa. Halonen astui virkaansa 12 vuotta sitten vuonna 2000.

Halonen arvioi, että tuloerojen kasvu on ollut suurta ja siitä tulee kantaa huolta. Hänen mielestään sen aiheuttama eriarvoisuus on levinnyt laajasti muillekin elämänalueille.

Eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma (sd.) vakuutti, että Halonen on ollut koko kansan presidentti lähes 90 prosentin hyväksyttävyysluvuilla.

Heinäluoma arvioi myös, että Halosen kannanottojen ansiosta presidentin asema ulkopolitiikan johtajana säilyy voimaan astuneessa perustuslain muutoksessa.

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) kiitti Halosta siitä, että hän on huolehtinut erityisesti yhteisvastuun ja tasa-arvon toteutumisesta. Halonen on hyvästellyt presidentinlinnassa valtioneuvoston, korkeimmat virkamiehet ja diplomaattikunnan edustajat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.