Harjoitusmiinan nalli räjähti tuvassa - neljä varusmiestä loukkaantui

Aliupseerikurssin oppilaita loukaantui lauantaina, kun maastoharjoituksissa käytettävä paukkuilmaismen nalli räjähti kurssilaisten majoitustuvassa.

Yksi kymmenestä lauantaiaamuna tuvassa olleesta saapumiserän II/2011 aliupseerioppilaasta oli luullut, että ilmaisin olisi räjähtänyt harjoituksessa ja sytyttimessä olisi kiinni vain nallin kanta. Hän oli alkanut poistaa harjoitusputkimiinastn vetosytyttimen paukkuilmaisimesta räjähtämätöntä nallin kantaa pihdeillä, jolloin nalli räjähti.

Oppilas sai käteensä avohaavan. Ensiavun jälkeen hänet toimitettiin jatkotutkimuksiin ja hoitoon Pohjois-Karjalan keskussairaalaan, josta hän on jo palannut yksikköönsä.

Rajavartiolaitoksen tiedotteen mukaan yhteensä neljä majoitustuvassa ollutta varusmiestä loukkaantui. Heille havaittiin räjähdyksen jälkeen muun muassa lievää kuulon alenemista, joka ei vaatinut sairaalahoitoa. Oppilaat ovat tarkkailtavana rajavartiolaitoston terveydenhoitotiloissa.

Paukkuilmaisimia ei säilytetä varusmiesten majoitustiloissa. Rajavartiolaitos selvittää, miten toimintakuntoinen nalli jäi varusmiehellä olleeseen vetosytyttimeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.