Harkimo Soini-kohusta: "Onko se nyt niin että kukaan ei politiikassa voi sanoa omaa mielipidettään mistään asiasta?"

Kansanedustaja Harry "Hjallis" Harkimo ottaa Savon Sanomissa sunnuntaina julkaistussa kolumnissaan kantaa ulkoministeri Timo Soinin (sin.) abortinvastaisista mielipiteistä nousseeseen kohuun.

Soini otti aiemmin tällä viikolla blogissaan kantaa Argentiinan senaatin päätökseen, jolla torjuttiin abortin laillistaminen. Soini kirjoitti, että ”mitäkö mieltä olen Argentiinan senaatin ratkaisusta. Perään hän liitti niin sanotun ”pusuemojin”, joka kertoo iloisesta tunnelmasta.

– Oliko se oikeasti niin iso uutinen, että ulkoministeri Timo Soini (sin.) vastustaa aborttia? Harkimo kysyy.

– Pääministeri ilmoitti, että kyseessä ei ole Suomen ulkopoliittinen linja, vaikka kukaan ei ollut edes ehtinyt ajatella, että se olisi. Samoin kokoomusministerit vakuuttivat yhteen ääneen, että ei olla sillä linjalla. Miksi kukaan edes ajattelisi, että kokoomus vastustaa aborttia? hän jatkaa.

Harkimon mielestä Suomessa ei olla totuttu siihen, että poliitikko voisi olla julkisesti eri mieltä kuin edustamansa puolue.

– Onko se nyt niin että kukaan ei politiikassa voi sanoa omaa mielipidettään mistään asiasta, vaan kaikkien pitää yhdestä suusta toitottaa samoja asioita, niin kuin papukaijat konsanaan?

Sipilä kommentoi Soinin aborttikannanottoa: Jokaisella on oikeus omiin henkilökohtaisiin mielipiteisiinsä

Ministerin sananvapaus ja poliittinen vastuu

Haatainen vaatii Sipilältä selkeää kannanottoa Soinin aborttipuheisiin