Maatiloilta sähköt vieneelle yhtiölle ei ymmärrystä: "Törkeää käytöstä, lähentelee eläinrääkkäystä"

Savon Voiman päätös katkaista sähköjä maatiloilta maksurästien vuoksi herätti vilkkaan keskustelun Savon Sanomien Facebook-sivulla.

Isolla osalla kommentoijista ei riitä ymmärrystä yhtiön toiminnalle, vaan sitä syytetään ahneudesta, viljelijöiden kurittamisesta ja jopa eläinrääkkäyksestä.

– Törkeää käytöstä Savon Voimalta. Paremminkin pitäisi antaa luottoa maksuihin. Lähentelee eläinrääkkäystä, kun eläimet joutuu olemaan liassa ja janossa, totesi Aira Kervinen.

– Isot firmat vaan porskuttaa ja jakaa isoja osinkoja. Duunarit, joihin kuuluvat myös maanviljelijät, ovat hätää kärsimässä, kirjoitti Juhani Vanhanen.

Antti Paanasen mielestä tilanne on EU:n syytä.

– Tämä on Euroopan unionin kiusa ajaa tilat alas ja tappaa suomalainen maanviljely. Jätetään luvatut rahat maksamatta ja pelleillään eläinten sekä ihmisten hyvinvoinnilla. Viimeinen keino on oma varavoima, mutta siitäkin jossain vaiheessa polttoaine loppuu. Miksi EU tekee näin?

Mika Lappalaisen mukaan tilanteesta on turha syyttää pelkästään Savon Voimaa.

– Perimmäinen syy on tukien maksatukseen viivästyminen puolella vuodella tai jopa vuodella. Siinähän sitten maksat, ku vaihtoehtoja ei vaan ole.

Atte Rautiainen muistutti, että Savon Voima on yritys, joka toimii liiketoiminnan periaatteilla.

– Miten täällä sähköyhtiötä vastuutetaan kotimaisen ruuan tuotannosta? Tahi eläinrääkkäyksestä? Aika absurdia. Yhtälailla voisitte nyt nousta sitten barrikaadeille vähävaraisten tai muista syistä sähkölaskunsa maksamatta jättäneiden ruuanostajien puolesta,kun eivät kykene ylläpitämään nyt tavanomaista määräänsäkkään sitä ruuan kysyntää. Niin ne vain katkeavat kaikilta maksamattomuuden vuoksi.

Osa kommentoijista huomautti, että maanviljelijöiden ahdinkoon vaikuttaa myös alhaiset tuottajahinnat ja hintojen "halpuutus".

– Ja hel----tin halpuuttajat HÄVETKÄÄ!!! Mistä muusta kuin tuottajalta se alennus otetaan? Eero Halonen kommentoi.

– Kyllä kaupat on pistäneet arvokkaan työtä tekevän porukan polvilleen suuria voittoja tavoitellen, kommentoi puolestaan Raimo Heinonen.

Rahat loppu, sähköt poikki: Kansalaisilta pyydetään apua maatiloille

Uusimmat

Kotimaa

Paikallispolitiikan kultapoika ja keskustasäätiöiden vakiokasvo

Perttu Nousiainen Viron tv:ssä: Ihmiset tekevät myös virhearviointeja"

Suomi aloittaa puheenjohtajuuden Euroopan yhteistyöjärjestössä – esillä kysymys Venäjän jäsenyydestä järjestössä

Hyväntekijän viittaa kantanut lelusalakuljettaja on tänään tuomiolla muun muassa talousrikoksista

Lähes neljän vuoden takaisesta Tesoman henkirikoksesta annetaan tänään tuomio – epäilty ilmoittautui poliisille keväällä

Kittilä-käräjillä kuullaan irtisanotun kunnanjohtajan miestä ja hissiyhtiön hallituksen ex-puheenjohtajaa

Helsingin Sanomat alkaa julkaista ilmaisjakelulehtiä pääkaupunkiseudulla – Keskisuomalaisen Kangaskorpi: "Toivotamme kilpailijan tervetulleeksi"

Vapaavuori väläyttää Helsingin irtautumista Kuntaliitosta – pitää mahdollisena suurten kaupunkien yhteistyötä

Puolustusvoimien historian korkea-arvoisin naisupseeri Inka Niskanen Karjalan lennostoon hävittäjälaivueen komentajaksi

Poliisi epäilee, että 13 vuotta sitten kadonneen miehen ruumis piilotettiin autiotalon maakellariin – syyttäjän mukaan mies kuristettiin henkilöautossa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.