Harvinaisen röyhkeä valepoliisi sai petkutettua naista – pyysi laittamaan arvoesineitä syötiksi oven ulkopuolelle

Poliisina esiintynyt huijari sai kähvellettyä torstaina vanhemmalta naiselta rahaa ja arvoesineitä Loviisassa, kertoo Itä-Uudenmaan poliisi.

Huijari oli soittanut naiselle torstai-iltana tuntemattomasta numerosta ja esiintynyt rikospoliisina esittelemättä itseään sen tarkemmin. Hän oli kertonut, että kyseisen rouvan pankkikorttia oli hakkeroitu ja tililtä nostettu yli 700 euroa.

Mies kertoi, että poliisi tutkii asiaa ja tarvitsee pankkitiedot ja tunnukset. Pyynnöstä nainen antoi kaikki käytössään olevat pankkitiedot.

Huijari jatkoi kertomalla, että poliisi on varkaan jäljillä ja että tämä asuu lähellä naista. Tällä verukkeella mies pyysi naista laittamaan kaikki arvoesineensä ulko-oven ulkopuolelle syötiksi varkaalle.

Nainen uskoi tämän ja laittoi kaikki arvoesineensä ulos. Nopeasti oven edustalta anastettiin kaikki naisen sinne laittama käteinen raha, kultakoruja ja muita arvoesineitä.

Tämän jälkeen tuntematon mies soitti naiselle takaisin ja sanoi, että varas on saatu kiinni. Huijari sanoi, että omaisuus palautetaan naiselle aamuyhdeksältä. Tämän jälkeen mieheen ei ole saatu yhteyttä.

Poliisi ei koskaan tiedustele pankkitunnuksia puhelimitse. Jos saa soiton poliisilta ja epäilee, onko kyseessä oikea poliisi, asiaa voi tiedustella virka-aikana poliisiasemalta ja muina aikoina hälytyskeskuksesta.