"Hassi ei sano päivää, Repo ei tehnyt mitään"

Kuopiolaislähtöinen Sanna Lepola, 44, on korkea-arvoisin suomalainen virkamies Euroopan parlamentin puoluekoneistossa. Lepola työskentelee apulaispääsihteerinä vasemmistolaisessa GUE/NGL -ryhmässä.

Lepola tuntee entiset ja nykyiset suomalaiset europarlamentaarikot hyvin työnsä kautta. Näin hän kuvailee heitä:

Alexander Stubb (kok.)

Hän oli aikanaan hirvittävän taitava. Alex on kielitaitoinen ja supliikkimies. Hän pystyy taustansa puolesta toimimaan eri kulttuurien edustajien kanssa sulavasti.

Carl Haglund (r.)

Hän oli hirveän ahkera ja taitava meppinä olonsa aikana.

Esko Seppänen (vas.) ja Kyösti Virrankoski (kesk.)

Esko oli yksi ahkerimpia meppejä, joita täällä koskaan oli. Samoin oli Virrankoski. He tekivät töitä vaikeiden ja monimutkaisten asioiden kanssa.

Sirpa Pietikäinen (kok.) ja Petri Sarvamaa (kok.)

Pietikäinen on hirvittävän hyvä, tarmokas ja paneutuu asioihin. Sarvamaa ei ollut koko kautta, mutta paneutui asioihin hyvin ja teki ahkerasti töitä, kun pääsi työhön mukaan.

Mitro Repo (sd.) ja Riitta Myller (sd.)

Myller oli myös yksi kovasti töitä tekevä henkilö. Sitten oli Mitro Repo, joka ei tehnyt missään mitään.

Sari Essayah (kd.)

Hän oli hyvä ja hirvittävän ahkera. Hänen asema omassa ryhmässä ei ollut varmaan helppo. Sari otti joskus asioihin kantaa ryhmänsä kantaa vastaan. Hän oli yksi ihminen, joka teki viime kaudella paljon töitä.

Riikka Manner (kesk.)

Hän oli paljon poissa perhesyistä. En tiedä, miten hän näkyi liberaaliryhmän sisältä, mutta ei hän minun vinkkelistäni täällä näkynyt.

Anneli Jäätteenmäki (kesk.)

Liberaalit istuvat puoli kerrosta ylempänä. Syön päivittäin lounasta heidän kanssaan, joten tiedän, ettei hän ole ryhmänsä sisälläkään erityisen näkyvä. Monen hänen ryhmänsä ihmisen on vaikea ymmärtää, miten Jäätteenmäellä oli sellainen asema Suomessa ja kuinka hän sai niin paljon ääniä.

Heidi Hautala (vihr.) ja Satu Hassi (vihr.)

Hautala tuli mepiksi jo 1999. Hän teki näkyvän ja hyvän työn varsinkin 1999–2004 kaudella. Satu Hassin tyyli tehdä politiikkaa oli erilainen. Hän ei ota kontaktia. Se on erityistä poliitikolle, mutta hän ei ollut sellainen, joka smalltalkkasi yhtään. Hän tiesi varmasti, kuka olin, mutta päivää hän ei sanonut koko aikana. Vain kerran, kun hän soitti ja tarvitsi palveluksen. Järjestin sen hänelle ja kävin hänen kanssaan pitkän keskustelun hänen työhuoneessaan. Senkään jälkeen hän ei sanonut päivää.

Timo Soini (ps.)

Hän on supliikkimies, joka ei aina ota itseään hirveän vakavasti. Kysyin kerran häneltä, mitä kuuluu. Hän sanoi, että tässä on hyvä olla Soini. Tein minä niin tai näin, pinnat tippuvat minun vasuun. Sitten nauraa rätkätti omaan tapaansa. Hän oli seuramiehenä hyvä ja hänen kanssaan oli helppo olla, vaikka oltiin poliittisesti aivan eri linjoilla.

Sampo Terho (ps.) ja Jussi Halla-aho (ps.)

Sampo Terho on aina yksin. Nyt hänellä on Halla-aho kaverina. Aina he kävelevät kahdestaan.

 

Jutusta on poistettu Eija-Riitta Korholaa koskeva arvio 8.9.2014 kello 16.33.

Tekstissä todettiin seuraavaa: "Yksi legendaarisimpia tarinoita täällä on se, kun Korhola poseerasi nahkarintaliiveissä ja alushousuissa Suomen Kuvalehden Mies-liitteessä ollessaan kristillisten meppi".

Kuvailu hänen asustaan on väärä. Kuvan julkaisuaikaan hän ei myöskään ollut enää kristillisten meppi, koska oli loikannut hieman aikaisemmin kokoomukseen.

Lisäksi kun nettiin tehtiiin oikaisua, jäi  hetkeksi yksi Lepolan Korholaa koskeva sitaatti Petri Sarvamaan kohdalle: "Hänet muistetaan täällä käytävillä muista avuista kuin politiikasta. Naisena on ikävä sanoa tämä, mutta niin se vain on" , totesi Sanna Lepola Korholasta, ei Sarvamaasta. Tämä virheellinen asiayhteys on myös korjattu.

Savon Sanomat on pahoillaan virheellisistä tiedoista.

Sanna Lepola jakaa paikkoja ja puheminuutteja