Heikkinen ja Pirkkalainen keskustan johtajistoon

Savolaisnaiset Hannakaisa Heikkinen ja Riikka Pirkkalainen nousivat keskustan johtajistoon puoluekokouksessa Sotkamossa lauantaina.

Kiuruvedellä asuva kansanedustaja Heikkinen valittiin uutena henkilönä puolueen varapuheenjohtajistoon ja Iisalmessa asuva Pirkkalainen puoluesihteeriksi.

Lue myös: Ylä-Savon ystävykset tukevat toisiaan politiikan kiemuroissa ja pyrkimyksissä puolueen johtoon
 

Varapauheenjohtajan paikan uusivat kansanedustajat Katri Kulmuni ja Juha Rehula. Heikkinen sai valinnassa 1345 ääntä, Kulmuni 1671 ja Rehula 1226.

Annika Saarikon erityisavustaja Pirkkalainen voitti Jirka Hakalan äänin 1 562–532.

Heikkinen profiloitunut sote-osaajana

Heikkinen on eduskunnassa sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja ja profiloitunut viime aikojen sote-väännöissä.

Heikkinen sanoi valintansa jälkeen, ettei rohjennut etukäteen kiitospuhetta suunnitella. Heikkinen totesi, että hänen työaikansa on mennyt tänä keväänä sosiaali- ja terveysvaliokunnassa.

Hannakaisa Heikkinen sai onnittelut myös Kuopion kaupunginhallituksen puheenjohtajalta sekä keskustan puoluevaltuuston puheenjohtajalta Antti Kivelältä. Kuva: Marko Happo

– Tekemässä todeksi sitä tärkeintä uudistusta, mitä Juha Sipilän hallituksen aikana viemme maaliin, maakunta- ja sote-uudistusta. Nyt täältä tulee varmasti tuki koko tälle joukolle ja koko Suomelle tämän uudistuksen viemiseksi maaliin. Se on meidän viesti täältä, me teemme tämän työn huolella, ripeästi eduskunnassa loppuun, Heikkinen sanoi STT:lle.

"Yhdessä hyvä tulee"

Uudella puoluesihteerillä on edessään kova tehtävä luoda tulevaan vaalityöhön henkeä tilanteessa, jossa keskustan kannatus on jumittunut SDP:n ja kokoomuksen taakse.

Edellinen puoluesihteeri Jouni Ovaska ilmoitti keväällä jättävänsä paikan muun muassa kehnon vaalimenestyksen vuoksi.

Pirkkalainen kiitti kilpakumppaniaan ja Ovaskaa ja sanoi lähtevänsä nyt yhdessä puheenjohtaja Juha Sipilän kanssa työparina rakentamaan puolueelle menestystä.

– Yhdessä hyvä tulee ja tästä lähdetään nyt töihin ja voittamaan ne vaalit.

Esittelypuheenvuorossaan Pirkkalainen toi esiin pitkää keskustataustaansa ja muun muassa muisteli leikkineensä lattialla, kun silloinen puoluesihteeri Seppo Kääriäinen puhui televisiossa.

Riikka Pirkkalainen puhui puoluekokousväelle ennen puoluesihteeri-äänestystä. Kuva: Martti Kainulainen/Lehtikuva
 

Hän korosti, että keskustelu puolueen sisällä on tärkeää ja että erimielisyyksiäkin on kestettävä.

– Rosoakin saa olla, pahinta nimittäin on, jos keskusta ei houkuttele. Hiljainen teltta on turha teltta, Pirkkalainen sanoi.

Hän määritteli tärkeimmäksi tehtäväkseen "voittaa kanssanne vaalit – ne kaikki".

– Samalla tavoitteemme on, että saamme järjestötyön kukoistamaan myös vaalien välillä, Pirkkalainen sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Sipilä oli pakannut neljä puhetta yhteen kokonaisuuteen – "Tuolla kakkaralla hän sai hajotettua puheensa niin, että mielenkiinto säilyi"

”Me nähtiin sitä Juhaa, joka on ollut piilossa”