Heikkoihin jäihin pudonnut opiskelija yritti päästä lämmittelemään: luultiin murtovarkaaksi – Putosi pakomatkalla uudestaan hyiseen veteen

Helsingin Uunisaaressa tapahtui tiistain ja keskiviikon välisenä yönä erikoinen tapaus, jossa päihtynyttä opiskelijaa erehdyttiin luulemaan murtovarkaaksi.

Helsingin poliisi tiedotti keskiviikkona miehestä, jota epäiltiin varkauden yrityksestä ravintolassa Uunisaaressa keskiviikkona puolenyön jälkeen. Mies meni sulkemisajan jälkeen sisään ravintolaan, mutta tuli kuitenkin hetkeä myöhemmin yllätetyksi sisällä ravintolassa.

Tämän jälkeen mies oli poistunut kiireellä ravintolasta ja pudonnut jäihin Uunisaaren edustalla. Mies pääsi omin avuin ylös hyisestä vedestä ja jatkoi pakomatkaansa. Poliisipartio tavoitti miehen hetkeä myöhemmin Sirpalesaaresta märkänä ja kylmissään.

Aiemmasta poiketen miestä ei enää epäillä varkauden yrityksestä, eikä ravintoloitsijalla ole enää mitään vaatimuksia miestä kohtaan. Poliisin tutkinnassa ja kuulusteluissa paljastui, ettei mies ollut aikeissa varastaa ravintolasta mitään, vaan hän pyrki sisään ravintolaan, jotta pääsisi lämmittelemään.

– Kyseinen mies oli ollut aiemmin illalla juhlimassa opiskelijakavereidensa kanssa ja päättänyt mennä hetken mielijohteesta yksin jäälle. Tämän jälkeen hän oli pudonnut jäihin, ja etsinyt ensimmäisen suojaisan ja lämpimän paikan. Useita ovia kokeiltuaan hän oli päässyt sisään lähimpään ravintolaan, tutkinnanjohtaja rikoskomisario Outi Petersohn-Järvinen kertoo Helsingin poliisilaitoksen tiedotteessa.

Ravintolan hälytyksen lauetessa mies tuli yllätetyksi, pakeni paikalta heikoille jäille, ja putosi avantoon uudelleen.

– Kuulusteluissa on ilmennyt, että mies oli sen verran päihtynyt, että hänellä on tapahtumista hyvin hatarat muistikuvat. Tässä tapauksessa voidaan kuitenkin sanoa, että on ollut onni onnettomuudessa, kun hän on päässyt omin avoin pois heikoilta jäiltä, Petersohn-Järvinen toteaa.

Poliisi muistuttaa edelleen, että jäät ovat jo niin arvaamattoman ohuet, ettei jäille kannata enää mennä. Vaikka jäät vaikuttaisivat paikoitellen silminnähden kantavalta, ovat virtaukset saattaneet ohentaa ne arvaamattomasti. Poliisi haluaa myös muistuttaa, että päihtyneiden kavereiden perään kannattaa katsoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.