Heinäluoma: Puolueiden paljastettava eläkelinjauksensa

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eero Heinäluoma hoputtaa puolueita kertomaan kansalaisille eläkelinjauksensa.

Heinäluoman mielestä puolueiden pitäisi nyt kertoa, miten ne aikovat eläkeratkaisuissa toimia. Heinäluoma perustelee kiirettä sillä, että kansalaisten luottamus ei kestä jatkuvaa epävarmuutta ja toistuvaa eläkkeisiin puuttumista.

SDP on linjannut, ettei se hyväksy vanhuuseläkeiän alarajan nostamista nykyisestä 63 ikävuodesta tai työeläkkeiden leikkaamista muulla tavoin.

- Nykyisissä eläkkeissä ei ole tilaa heikennyksille. Suomalaisten eläkkeiden taso on kansainvälisestikin katsoen pikemminkin vaatimaton kuin pröystäilevä, Heinäluoma sanoi Kymen sosialidemokraattien maakuntajuhlassa Lappeenrannassa.

SDP uskoo porkkanoihin ja katsoo, että työnantajia pitäisi rohkaista pitämään ikääntyviä töissä. Esimerkiksi työnantajamaksuja voitaisiin alentaa niiltä työnantajilta, jotka pitävät yli 60-vuotiaat palveluksessa.

Uusimmat

Kotimaa

Metsäpalovaroituksia odotettavissa ainakin osassa maata juhannuksena

Presidentti Niinistö ei epäile ulkopolitiikan yhteistyön jatkumista uuden hallituksen kanssa – "Hallitusohjelman kirjauksissa ei mitään merkittävää uutta"

Vantaan miekkamies löi useita kertoja rollaattorilla liikkunutta miestä – poliisi tutkii murhan yrityksenä

Näkökulma: Keskustan ja vihreiden järkiavioliitossa kipinät sinkoilevat heti papin aamenen jälkeen

Europarlamentaarikko Silvia Modig ilmoitti Facebookissa menneensä naimisiin

Pääesikunta vaatii Ilmavoimilta lisäselvityksiä Lapinmajan käytöstä

Kolme karhukolaria neljässä päivässä Pohjois-Karjalassa

Helpottunut lehmä vedettiin ylös lietealtaasta kolmen metrin syvyydestä Ruokolahdella – nosto-operaatiossa traktori ja lähes 10 miestä

Kaikkien kuntien tietoturvassa olisi parantamisen varaa – Lahteen kohdistuneessa kyberhyökkäyksessä tuhat tietokonetta saastui

Neuvostovankeja kohdeltiin maatiloilla yleensä hyvin, tiukat ohjeet eivät uponneet isäntäperheisiin – Tutkimukseen haastateltujen jatkosodan ajan lasten mukaan vankien kanssa syntyi usein ystävyys

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.