Helatorstaina idässä jopa 25 astetta, lännessä ukkosta

Venäjältä tuleva hellepurske yltää Itä-Suomeen helatorstaina niin, että lämpötila voi nousta 25 asteeseen. Lännestä nousee taas kosteaa ilmaa, mikä voi yhdessä lämmön kanssa synnyttää ukkosia Länsi- ja Etelä-Suomessa. Idän helle jää kuitenkin lyhytaikaiseksi, sillä saderintama siirtyy itään päin, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta.

Lapin itäosissa helatorstaina päivälämpö nousee 15 asteeseen, kun se pohjois- ja länsiosissa jää 10 asteeseen sateen siivittämänä. Koilliseen etenevä saderintama työntää enimmät lämmöt takaisin Venäjälle viikonloppua lähestyttäessä.

Sää on perjantaista sunnuntaihin enimmäkseen aurinkoista kautta maan vähäisiä kuuroja lukuun ottamatta. Lämpötilat ovat 15 asteen tuntumassa ja parhaimmillaan parikymmentä astetta.

Viime aikojen viileä sää, sateet ja märät pellot ovat silti viivästyttäneet kevätkylvöjä Etelä-Suomessa. Kylvöt ovat noin viikon myöhässä tavanomaisesta aikataulusta.

ProAgria -keskusten liiton keräämien tietojen mukaan sateista ja sulamisvesistä ovat kärsineet eniten Itä- ja Pohjois-Suomen pellot.

Sato ei vielä ole vaarassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.