Helleraja ylittyi Savossakin: yli 25 astetta ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen

Eri puolilla Suomea on ylitetty sunnuntaina helleraja eli yli 25 astetta. Myös Pohjois-Savossa helleraja on rikkoutunut iltapäivällä useilla Ilmatieteen laitoksen mittauspisteellä, kuten Maaningalla, Varkaudessa, Vesannolla ja Vieremällä. Vesannolla lämpötila on kohonnut jo lähes 26 asteeseen.

Myös Kuopion Savilahdessa lämpötila on kohonnut 25,3 asteeseen. Siilinjärven lentoasemalla helleraja rikkoutui iltapäivällä. Puoli neljän aikaan lämmintä oli 25,6 astetta.

Tämä on ensimmäinen kerta kahteen vuoteen, kun Pohjois-Savossa on päästy nauttimaan hellelukemista. Viime kesänä hellepäiviä ei ollut yhtään. Kuopiossa suurin mitattu lukema oli 24,4 astetta 3. heinäkuuta. Ainoastaan Varkaudessa helleraja ylittyi kerran viime vuonna.

Tänään on ollut myös lämpimin äitienpäivä sitten vuoden 1960. Edellinen ennätys oli 26 astetta, joka on rikkoutunut tänään jo ainakin Salossa ja Lapinjärvellä.

Lämmin sää jatkuu ja jopa lämpenee ainakin vielä alkuviikon. Loppuviikosta ilma viilenee, mutta pysyy yhä toukokuun keskiarvolämpötiloja korkeampana, parinkymmenen asteen molemmin puolin.

Juttua muokattu kello 15.50:

Lisätty tieto, että Helleraja ylittyi myös Siilinjärvellä.

Maanantaina voi mennä jo 30 astetta rikki

Suomessa lähes 1,6 miljoonaa äitiä juhlii jopa helteessä – vuonna 1995 juhlaa siivitti sankka lumisade