Hellettä riittää edelleen

Sää on tänään helteistä ja laajoilla alueilla on poutaa. Ilmatieteen laitoksen mukaan maan länsiosassa päivän ylimmät lämpötilat vaihtelevat 25–30 asteen välillä. Maan itä- ja pohjoisosassa päivän ylimmät lämpötilat ovat 24–30 astetta.

Maan länsiosassa on vaihtelevaa pilvisyyttä ja etenkin länsirannikolla voi olla luvassa sade- tai ukkoskuuroja, jotka voivat olla rankkoja.
Maan itä- ja pohjoisosassa on enimmäkseen selkeää tai melko selkeää ja poutaa. Alueen eteläosassa on osin pilvisempää ja aluksi tulee joitakin sadekuuroja. Maan itäosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa on odotettavissa tukalaa hellettä.

Kuopion seudulle Ilmatieteen laitos lupaa sunnuntaina jopa 30:a astetta. Aurinko porottaa, ja sateen riski on vain pieni.

Hellevaroitus on annettu Ahvenanmaalle, Varsinais-Suomeen, Satakuntaan, Uudellemaalle, Kanta-Hämeeseen, Päijät-Hämeeseen, Pirkanmaalle, Keski-Suomeen, Etelä-Pohjanmaalle, Pohjanmaalle ja Keski-Pohjanmaalle.

Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaalla, Varsinais-Suomessa, Satakunnassa, Uudellamaalla, Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeessä, Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa, Etelä-Savossa, Pohjois-Savossa, Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla, Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa, Simossa, Kemissä ja Keminmaalla.

Uusimmat

Kotimaa

Paikallispolitiikan kultapoika ja keskustasäätiöiden vakiokasvo

Perttu Nousiainen Viron tv:ssä: Ihmiset tekevät myös virhearviointeja"

Suomi aloittaa puheenjohtajuuden Euroopan yhteistyöjärjestössä – esillä kysymys Venäjän jäsenyydestä järjestössä

Hyväntekijän viittaa kantanut lelusalakuljettaja on tänään tuomiolla muun muassa talousrikoksista

Lähes neljän vuoden takaisesta Tesoman henkirikoksesta annetaan tänään tuomio – epäilty ilmoittautui poliisille keväällä

Kittilä-käräjillä kuullaan irtisanotun kunnanjohtajan miestä ja hissiyhtiön hallituksen ex-puheenjohtajaa

Helsingin Sanomat alkaa julkaista ilmaisjakelulehtiä pääkaupunkiseudulla – Keskisuomalaisen Kangaskorpi: "Toivotamme kilpailijan tervetulleeksi"

Vapaavuori väläyttää Helsingin irtautumista Kuntaliitosta – pitää mahdollisena suurten kaupunkien yhteistyötä

Puolustusvoimien historian korkea-arvoisin naisupseeri Inka Niskanen Karjalan lennostoon hävittäjälaivueen komentajaksi

Poliisi epäilee, että 13 vuotta sitten kadonneen miehen ruumis piilotettiin autiotalon maakellariin – syyttäjän mukaan mies kuristettiin henkilöautossa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.