Hellettä riittää edelleen

Sää on tänään helteistä ja laajoilla alueilla on poutaa. Ilmatieteen laitoksen mukaan maan länsiosassa päivän ylimmät lämpötilat vaihtelevat 25–30 asteen välillä. Maan itä- ja pohjoisosassa päivän ylimmät lämpötilat ovat 24–30 astetta.

Maan länsiosassa on vaihtelevaa pilvisyyttä ja etenkin länsirannikolla voi olla luvassa sade- tai ukkoskuuroja, jotka voivat olla rankkoja.
Maan itä- ja pohjoisosassa on enimmäkseen selkeää tai melko selkeää ja poutaa. Alueen eteläosassa on osin pilvisempää ja aluksi tulee joitakin sadekuuroja. Maan itäosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa on odotettavissa tukalaa hellettä.

Kuopion seudulle Ilmatieteen laitos lupaa sunnuntaina jopa 30:a astetta. Aurinko porottaa, ja sateen riski on vain pieni.

Hellevaroitus on annettu Ahvenanmaalle, Varsinais-Suomeen, Satakuntaan, Uudellemaalle, Kanta-Hämeeseen, Päijät-Hämeeseen, Pirkanmaalle, Keski-Suomeen, Etelä-Pohjanmaalle, Pohjanmaalle ja Keski-Pohjanmaalle.

Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaalla, Varsinais-Suomessa, Satakunnassa, Uudellamaalla, Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeessä, Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa, Etelä-Savossa, Pohjois-Savossa, Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla, Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa, Simossa, Kemissä ja Keminmaalla.