Helsingin Hietalahdessa ammuttiin keskellä kirkasta päivää – silminnäkijät STT:lle: Kuului kolme laukausta ja raksavaatteisiin pukeutunut mies poistui aseen kanssa

Kaksi ihmistä sai vammoja ampumisessa, joka tapahtui Helsingin kantakaupungissa tiistaina keskellä päivää. Poliisi tutkii tekoa kolmena murhan yrityksenä. Kolmas uhri ei poliisin mukaan loukkaantunut.

Ampuminen tapahtui Hietalahdenkadulla noin kello 16.

Kaksi loukkaantunutta toimitettiin jatkohoitoon, mutta heille ei poliisin mukaan aiheutunut hengenvaaraa.

Poliisi tiedotti myöhemmin ottaneensa kiinni yhden henkilön, jonka osuutta tapahtumaan selvitetään.

–  Poliisi selvittää edelleen tapahtuman kulkua ja epäillyn motiivia. Häntä kuullaan myöhemmin tutkinnan edetessä, kertoi tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jukka Larkio Helsingin poliisista tiedotteessa.

Poliisi ei ole tarkentanut, ovatko molemmat uhrit saaneet vammoja nimenomaan luodeista.

Kolme laukausta, autosta lasit rikki

STT:n tapahtumapaikalla haastattelemat sivulliset kertoivat kuulleensa useita laukauksia..

Läheisessä liikkeessä työskentelevä Jyrki Nikkinen kertoi STT:lle, ettei nähnyt ampumista, mutta kuuli ”suurin piirtein” kolme laukausta. Hän näki keltaisiin rakennustyöntekijän vaatteisiin pukeutuneen ampujan kävelevän tapahtumapaikalta Kamppia päin.

–  Näin kaverin, kun lähti kävelemään Alepalle päin. Ulkomaalaistaustainen, aika iso, pistooli kädessä. Näytti siltä, että oli ennenkin käyttänyt (asetta), Nikkinen kuvaili.

Ampujalla ei Nikkisen mukaan ollut vammoja.

Tapahtumapaikalla oli punainen Toyota 4D Yaris -merkkinen auto, jonka lasit olivat oikealta puolelta kokonaan rikki ja saman puolen takaovessa oli suuri lommo.

–  Toinen uhri oli (punaisen auton) takapenkillä. Kuskin paikalla ollut uhri lähti juoksemaan ja pääsi satakunta metriä Lapinrinnettä kohti, ja oli siellä huutanut apua.

Tilanne kesti Nikkisen mukaan noin 10–15 minuuttia.

Hietalahdenkadulla asunnossa ollut mies kertoi hänkin STT:lle kuulleensa kolme laukausta.

Raskaasti aseistautuneet poliisit jalkautuivat Ruoholahteen

Kolmas silminnäkijä kertoi STT:lle pian tapahtuneen jälkeen nähneensä, että ensihoito auttoi kadulla makaavaa ihmistä ja toinen ihminen piteli kylkeään. Myös poliisi oli silloin jo paikalla. Silminnäkijä oli raitiovaunussa, jonka hän kertoi seisoneen Ruoholahden villojen kohdalla paikallaan arviolta kymmenen minuuttia. Pysäkille tuli silminnäkijän mukaan ihmisiä, jotka kertoivat kuulleensa laukauksia.

Tämä silminnäkijä ei itse nähnyt ampumista.

Myös Ruoholahden metroaseman läheisyydessä oli ampumisen jälkeen raskaasti aseistautuneita poliiseja, kertoi paikalla ollut STT:n toimittaja puoli viiden aikaan iltapäivällä. Paikalla oli kolme poliisin maijaa, josta ainakin yhdestä nousi raskain asein varustautuneita poliiseja.

Poliisi oli iltaan asti varsin vaitonainen teon yksityiskohdista, eikä STT saanut tutkinnanjohtajaa puhelimitse kiinni. Poliisi tiedotti, että asiasta kerrotaan seuraavan kerran keskiviikkona puolen päivän aikaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Yksi henkilö on loukkaantunut vakavasti kilpaveneen ja huviveneen törmäyksessä Hangon edustalla – pelastustöihin hälytettiin kaksi helikopteria, Poker Run -veneilytapahtuma keskeytettiin

Suomessa todettu 14 uutta koronavirustartuntaa

Oppivelvollisuusiän noston kustannuksia epäillään, Etlan tutkija tukee silti esitystä – "Kustannukset menetetyistä työntekijöistä tulevat paljon kalliimmaksi"

Lauantaina helle hellii etenkin maan länsiosaa, myös Pohjois-Savossa voi odottaa hellelukemia

Metelöivätkö naapurit tahallaan, vainoavatko sukulaiset vanhojen riitojen takia? Ikäihmisten elämää rajoittavan epäluulon syitä kannattaa selvittää

Suomi on maailman ykkönen kuminan tuotannossa – Miksi suomalaiset ovat onnistuneet paremmin kuin ruotsalaiset?

Osteoporoosi tunnistetaan Suomessa edelleen huonosti – luukatoon liittyviä luunmurtumia todetaan Suomessa vuosittain noin 30  000–40  000

Uutisvuoksi: Ex-ministeri Kimmo Tiilikainen hakee Ruokolahden kunnanjohtajaksi

Hellelukemat paukkuivat perjantaina maan länsiosissa – helleraja voi paukkua lauantaina Kuopiossakin

Etätyöhön tulisi olla lakisääteinen oikeus, toimihenkilöliitto Erto ehdottaa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.