Helsingin Laajasalossa paljastuneessa seksuaalirikosjutussa syytteitä "Enon" lisäksi toiselle epäillylle – uhreja on yhteensä 19, lähes kaikki olleet alaikäisiä

Helsingin Laajasalossa paljastuneessa laajassa seksuaalirikosjutussa nostettiin keskiviikkona syytteitä kahta epäiltyä tekijää vastaan, kertoivat syyttäjät tiedotteessaan. Uhreja on yhteensä 19, joista lähes kaikki ovat rikosten aikaan olleet alaikäisiä.

Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet vuosina 2006–2019.

–  Vastaajille vaaditaan rangaistusta törkeistä raiskauksista, raiskauksista, törkeistä lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä, useista muista seksuaalirikoksista sekä törkeästä huumausainerikoksesta ja laittoman materiaalin hallussapidosta, tiedotteessa sanotaan.

Poliisi kertoi esitutkinnan aikana epäilevänsä nuorten keskuudessa "Enona" tunnettua 64-vuotiasta miestä useista seksuaalirikoksista. Syyttäjien mukaan 64-vuotias Eno on jutussa pääepäilty. Häntä syytetään useammista rikoksista, ja lisäksi hänellä on enemmän uhreja kuin toisella, nuoremmalla epäillyllä. Syyttäjät eivät kommentoi toisen epäillyn ikää. Helsingin Sanomien mukaan hän on vuonna 1987 syntynyt mies.

"Eno" on edelleen vangittuna

Epäillyt rikokset tapahtuivat Enon kotona, missä hän poliisin mukaan tarjosi nuorille alkoholia ja huumaavia lääkkeitä. Eno vangittiin jo maaliskuun alussa, ja hän on syyttäjien mukaan edelleen vangittuna. Syyttäjien tiedossa ei ole, että toinen epäilty olisi ollut tutkinnan aikana vangittuna.

Molemmat epäillyt ovat kiistäneet syyllistyneensä rikoksiin.

Syyttäjät ovat vaatineet, että juttua käsitellään käräjäoikeudessa suljetuin ovin uhrien suojaamiseksi. Käsittelypäivää ei ole vielä määrätty.

Poliisi ilmoitti heinäkuun lopulla, että se tutkii tapausta. Samalla se julkaisi Enon kuvan ja pyysi miehen toiminnasta tietäviltä yhteydenottoja. Jo saman viikon aikana yhteydenottoja tuli useita kymmeniä ja poliisille ilmoittautui uusia uhreja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Euroopan päätöksentekijöiden joukossa etniset vähemmistöt ovat aliedustettuina, eikä tietoa puutteiden korjaamiseksi ole tarpeeksi

Koronaviruksen jäljitystä helpottavan mobiilisovelluksen käyttäjä päättää itse, jakaako tiedon sairastumisesta – sovellus tarkoitus saada käyttöön elokuussa

Irtoavia paljetteja ja yksisarvisen silmiä – Tulli löysi puutteita huvipuistoihin tarkoitetuista leluista

Sinileväkesä saattaa olla viime vuotta helpompi

Amfetamiinia käytettiin keväällä pääkaupunkiseudulla enemmän kuin koskaan aiemmin – koronarajoitukset eivät vähentäneet huumeiden käyttöä tai saatavuutta

Ylen gallup: SDP kasvatti johtonsa jo viiteen prosenttiyksikköön, keskustalle takapakkia

Korona voi nakertaa nuorten palkkoja jopa vuosien ajan – tuleeko kolmikymppisistä 2020-luvun häviäjiä?

Punkkirokotteiden hinnoissa merkittäviä eroja – Mehiläinen vertailun kallein, Saaristolääkärit halvin

Kysely: Ammatillisen koulutuksen järjestäjät tyytyväisiä hallituksen koronatoimiin – "Rajoitukset on toteutettu hyvin ja määrätietoisesti"

Tänään jännätään ammattikorkeakoulujen valintakokeen ensimmäisen vaiheen parissa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.