Helsingin ja Tallinnan välille kaavaillaan tunnelia

Helsingin ja Tallinnan hanke kaupunkien välisestä rautatietunnelista etenee suunnitteluvaiheeseen. Edellytyksiä Suomenlahden alittavan tunnelin rakentamiseksi selvitetään huhtikuun alussa kaupunkien omissa työryhmissä.

Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen ja Tallinnan kaupunginjohtaja Edgar Savisaar allekirjoittivat tänään asiaa koskevan muistion Tallinnassa. Siinä sovitaan, että nyt kartoitetaan tunnelin tarvetta ja mahdollisuuksia sen toteuttamiseksi.

Baltian kaupunkien kokoukseen osallistuneet Pajunen ja Savisaar sopivat vievänsä selvitystyötä eteenpäin hakemalla EU:n rahoitusta. Kaupungit käyttävät tässä vaiheessa suunnittelutyöhön 100 000 euroa kumpikin. Toukokuussa on tarkoitus hakea unionilta lisärahaa noin 500 000-800 000 euroa.

Pajusen mukaan nyt kartoitetaan tunnelin yhteiskuntataloudellisia ja liikenteellisiä peruslähtökohtia, mutta ei liiketaloudellisesta näkökulmasta.

Pajunen korostaa, että tunneliyhteyden toteuttamisesta ei voi sanoa mitään ennen kuin asiaa on selvitetty. Selvitys voisi olla valmiina vuoden 2009 loppuun mennessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.