Helsingin kaupunki selvittää, onko Kallion opettaja saanut huomautuksen jo aiemmin

Helsingin kaupungin toimialajohtaja Liisa Pohjolainen kertoo saaneensa tietoja, että Kallion lukion opettaja olisi saanut suullisen huomautuksen käytöksestään jo aiemmin. Hänen mukaansa asiaa selvitetään parhaillaan.

– Minulla ei ole vielä tarkempia tietoja, mutta selvitämme asiaa, Pohjolainen sanoo.

Lukuisat Kallion lukion opiskelijat kertoivat sunnuntaina STT:n haastattelussa kokeneensa häirintää miesopettajan taholta 2000-luvulla tähän vuoteen asti. Opiskelijoiden mukaan kantelut eivät auttaneet. Pitkään koulun rehtorina toiminut Helena Helenius-Lamminparras kertoi, että asiaa käsiteltiin opetusviraston kanssa, mutta ei miten.

Pohjolaisen mukaan Helsingin kouluissa on aiemminkin tullut ilmi samantyyppisiä tapauksia. Muutaman kerran ne ovat johtaneet poliisitutkintaan ja irtisanomisiin. Myös kirjallisia varoituksia on jaettu. Alaikäisten lasten ollessa kyseessä myös lastensuojeluun on oltu yhteydessä.

Pohjolainen kertoo, että Helsingin kaupungin kasvatus- ja koulutustoimiala selvittää nyt myös näitä vanhempia tapauksia. Muissa Helsingin kouluissa ei ainakaan hänen tietojensa mukaan ole tällä hetkellä selvitettävänä häirintätapauksia.

– Jos tämän tyyppistä tulee ilmi muuallakin, niin totta kai asiaa lähdetään selvittämään, Pohjolainen sanoo.

 

Poliisi tutkii tapahtumia

 

Rikoskomisario Jari Koski Helsingin poliisilaitokselta kertoo, että poliisi selvittää tällä hetkellä tapahtumien kulkua.

– En voi tästä kovin paljon kertoa, sillä kyse on mahdollisesta seksuaalirikosepäilystä, missä näitä asianomistajia ja tekijöitä on mahdollista yksilöitä liittämällä heidät tällaiseen kouluun.

Kosken mukaan poliisi tutkii nyt, mitä on tapahtunut, ja päättää sitten jatkotoimenpiteistä.

– Poliisi on tietoinen kuvatun kaltaisesta kokonaisuudesta, ja tällä hetkellä selvitetään tapahtumien kulkua, jotta voidaan määritellä, minkä rikoksen tunnusmerkistö tai rikosten tunnusmerkistöt tässä täyttyvät.

Hän ei kommentoi sitä, onko poliisille tullut yksittäisiä tutkintapyyntöjä tai rikosilmoituksia seksuaalirikoksista.

Poliisi toivoo, että Kallion lukion tapahtumista jotakin tietävät ottaisivat yhteyttä Helsingin poliisin seksuaalirikostutkinnan päivystysnumeroon.

Numeroon vastataan arkisin aamukahdeksasta kolmeen iltapäivällä. Numero on 029 5471612.

Kallion lukion rehtorin toive opiskelijoille: Ei ole oikea aika julkiselle kommentoinnille

Kallion lukion salitilaisuudessa oli "poikkeuksellisen hiljainen tunnelma"

Helsingin koulutuslautakunnan johtaja järkyttyi "sydänjuuriaan myöten" opettajaan kohdistuvista lähentelysyytöksistä