Helsingin koulutuslautakunnan johtaja järkyttyi "sydänjuuriaan myöten" opettajaan kohdistuvista lähentelysyytöksistä

Helsingin kaupungin kasvatus- ja koulutuslautakunta aikoo keskustella Kallion lukion opettajaan kohdistuvista syytöksistä, kertoo lautakunnan puheenjohtaja Pia Pakarinen (kok.). Lautakunnan suomenkielinen jaosto kokoustaa huomenna, jolloin asia on Pakarisen mukaan varmasti tapetilla.

– Varmasti saamme selvityksen asiasta, Pakarinen kertoi.

STT uutisoi eilen, että Kallion lukiossa vuosikymmeniä teatterin lehtorina toiminut miesopettaja oli piinannut ja lähennellyt lukuisia naispuolisia opiskelijoita vuosien ajan. Asiasta kertoi lähes 20 lukion entistä opiskelijaa. Lähentelysyytösten seurauksena opettaja hyllytettiin tehtävästään toistaiseksi ja asia aiotaan viedä poliisille selvitettäväksi.

– Olin sydänjuuriani myöten järkyttynyt tästä asiasta. Haluaisin vielä sanoa kiitokset näille nuorille, jotka ovat tämän asian uskaltautuneet ottamaan esiin. Se ei ole mikään erityisen helppo tilanne ollut heille, Pakarinen sanoi.

– Eihän missään tapauksessa tällaista voida sallia helsinkiläisessä koulussa.

Kallion lukion salitilaisuudessa oli "poikkeuksellisen hiljainen tunnelma"

Lukiokoulutuksen päällikkö: Lähentelysyytökset Kallion lukiossa poliisin selvitettäväksi, opettaja hyllytetty toistaiseksi

Lähentelystä syytetyn miesopettajan mukaan kyse on väärinkäsityksistä

Lukion opettaja lähennellyt ja piinannut tyttöjä läpi 2000-luvun – "seksuaalinen koskeminen tapahtui harjoituksissa fiktion sisällä"