Helsingin metron automatisointi jatkuu sittenkin

Helsingin metron automatisointi näyttää sittenkin toteutuvan. Helsingin kaupungin liikennelaitoksen HKL:n johtokunta hyväksyi aamulla Siemensin kanssa neuvotellun sopimuksen.

Automatisointi toteutetaan alkuperäisen sopimuksen ja kustannusarvion mukaan. HKL:n mukaan keskeneräiset riita-asiat ratkaistaan välimiesoikeudessa vasta, kun kaikki automatisoidut junat ovat liikenteessä.

HKL kertoi viime kuussa purkaneensa sopimuksen metron automatisoinnista, mutta asiasta on sen jälkeen neuvoteltu uudelleen.

Erimielisyyksiä riittää edelleen. Kyse on 20 miljoonasta euron arvoisista töistä. HKL:n kanta on, että työt kuuluvat sopimukseen. Siemens puolestaan katsoo, että vaatimukset ovat kasvaneet matkan varrella.

- Emme riitele, vaan olemme siirtäneet erimielisyyksien käsittelyä, selvitti HKL:n toimitusjohtaja Matti Lahdenranta.

Siemens olisi halunnut selvitellä asiaa jo metron automatisoinnin yhteydessä, mutta HKL:n mukaan tämä olisi hidastanut projektia. Siemens antoi lopulta periksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Kalat saavat odottaa: Vesilain uudistus ei räjäytä patoja vielä vuosiin – Ministerin mukaan uudistus ”ei ole helppo harjoitus"

Hovioikeus käsittelee viimeistä syytettä isossa jengijutussa, jota tutkitaan yhä KRP:ssä – kokonaisuus poiki United Brotherhoodin lakkauttamiseen tähtäävän kanteen

EIT:ltä tulossa ratkaisu tapauksessa, jossa mies tapettiin Irakissa – palauttiko Suomi miehen Irakiin väärin perustein?

Valtio-omistaja syynää tänään Postin vuokratyövoiman käyttöä

Omistajaohjausministeri Paatero vaatii Postia lopettamaan vuokratyövoiman käytön lakon ajaksi – "valtionyhtiöiden ei tule käyttää rikkurityövoimaa missään olosuhteissa"

Helsingin apulaispormestari Razmyar luottaa EM-kisapaikan juhlijoiden ymmärrykseen – Manta-patsasta ei aidata kiipeilijöiden varalta

Saamelaisten totuus- ja sovintokomission perustaminen etenee

Kohuttu ajokorttitietopalvelu avataan vihdoin uudelleen – tarjolla on vain näitä tietoja

Keskusta haluaa syntyvyyden laskusta "säästyneet" lapsilisät korotuksina nykyisiin lisiin – eduskunnan ajankohtaiskeskusteluun lapsimyönteisestä politiikasta saatiin kytkettyä myös koulun joulujuhlat ja Postin palkat

EU:ta kuohuttanut nimikiista yritetään taputella pikkumuutoksella: Eurooppalaisen elämäntavan suojeleminen muuttuu edistämiseksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.