Helsingin poliisi erehtyi vappuna lippusaloissa

Helsingin poliisi myöntää ottaneensa vahingossa pois myös vääriä lippusalkoja Helsingissä vappumarssin yhteydessä.

Vasemmistonuorten mukaan heidän lippujaan takavarikoitiin ja katkottiin, kun järjestön edustaja oli purkamassa tavaroita pakettiautosta.

Nyt poliisi pahoittelee tapahtunutta ja kertoo, etteivät autosta haltuun otetut lippusalot liittyneetkään anarkistien mielenosoitukseen.

Virkavalta kertoo palauttavansa lippusalot kyseisille ihmisille. Katkaistut tangot korvataan. Helsingin poliisi kertoo katkoneensa osan lippusaloista, jotta ne mahtuisivat partioautoon.

Helsingin poliisin erehdys lippusalkojen takavarikoinnissa tuli yllätyksenä poliisiylijohtaja Mikko Paaterolle. Paatero sanoo STT:lle, ettei ollut kuullut tapauksesta, jossa poliisi otti haltuun vasemmistonuorten salkoja ja rikkoi niitä perusteetta vappumarssin yhteydessä Helsingissä.

Paateron mukaan asiaan palataan maanantaina ja tapahtuneesta voidaan pyytää selvitys.

Paatero on saanut eilisistä tapahtumista alustavan selvityksen, mutta siinä ei ollut mainintaa vasemmistonuorten lippujen takavarikoinnista.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki vaati selvitystä poliisin toiminnasta vappumarssilla Helsingissä. Arhinmäen mukaan poliisi puuttui perusteetta ihmisten vapauteen kokoontua ja ilmaista mielipiteensä.

- Osaa vappukulkueeseen osallistumassa olevista ei ollut päästetty mukaan marssille, ja normaaleja lippukeppejä oli takavarikoitu “astaloina”, Arhinmäki kertaa blogissaan.

Porin vappurähinöinnistä epäillyt on päästetty vapaiksi kuulustelujen jälkeen, kertoo Lounais-Suomen poliisi. Heidän epäillään häirinneen vasemmistoliiton vappupuhetilaisuutta torilla. Yleisön sekaan viskattiin katolta merkinantosavu.

Poliisin mukaan epäillyt ovat osin myöntäneet tapahtuneen. Tapausta tutkitaan järjestysrikkomuksena ja vaaran aiheuttamisena. Yhtä epäiltyä epäillään lisäksi toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapidosta.

Poliisi otti Porin tapahtumista epäiltyinä kiinni kaikkiaan seitsemän ihmistä.

Satakunnan Kansan tietojen mukaan toritilaisuutta häiriköineet olisivat taustaltaan Suomen vastarintaliikkeen uusnatseja. Poliisi ei tiedotteessaan kommentoi epäiltyjen taustaa.

Tampereella pari mielenosoittajaa sai vappuna sakkoja virkamiehen vastustamisesta. Poliisin mukaan ketään ei otettu kiinni.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.