Helsingin rakennusalan lahjusjutussa jo neljä vangittua

Helsingin käräjäoikeus on vanginnut neljännen henkilön, jonka epäillään liittyvän Helsingin rakennusalan laajaan lahjusjuttuun. Häntä epäillään törkeästä lahjuksen antamisesta ja törkeästä petoksesta. Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Käräjäoikeus vangitsi eilen kolme henkilöä, joista yhtä epäillään törkeästä lahjuksen ottamisesta ja törkeästä petoksesta ja kahta henkilöä törkeästä lahjuksen antamisesta ja törkeästä petoksesta. Kaikki vangitut ovat suomalaisia.

Poliisi epäilee lahjontaa tapahtuneen suurien julkistenkin rakennushankkeiden kohdalla. Tutkinnanjohtaja Ismo Siltamäki ei kuitenkaan voinut tässä vaiheessa yksilöidä, mistä hankkeista on kyse.

- Kyse on pitkään jatkuneesta ja suunnitelmallisesta teosta, joten summat nousevat huomattavan korkeiksi. Jos ajatellaan korruptiota, niin kyse on vakavasta päästä, Siltamäki sanoi STT:lle.

HS:n mukaan lahjuksen ottamisesta epäillään Helsingin kaupungin palkkalistoilla olevaa projektinjohtajaa. Siltamäki ei ota kantaa, kenestä tässä on kyse.

- Mutta lahjuksen ottaminen ja antaminen liittyvät Helsingin kaupunkiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.