Helsingin rakennusalan lahjusjutussa jo neljä vangittua

Helsingin käräjäoikeus on vanginnut neljännen henkilön, jonka epäillään liittyvän Helsingin rakennusalan laajaan lahjusjuttuun. Häntä epäillään törkeästä lahjuksen antamisesta ja törkeästä petoksesta. Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Käräjäoikeus vangitsi eilen kolme henkilöä, joista yhtä epäillään törkeästä lahjuksen ottamisesta ja törkeästä petoksesta ja kahta henkilöä törkeästä lahjuksen antamisesta ja törkeästä petoksesta. Kaikki vangitut ovat suomalaisia.

Poliisi epäilee lahjontaa tapahtuneen suurien julkistenkin rakennushankkeiden kohdalla. Tutkinnanjohtaja Ismo Siltamäki ei kuitenkaan voinut tässä vaiheessa yksilöidä, mistä hankkeista on kyse.

- Kyse on pitkään jatkuneesta ja suunnitelmallisesta teosta, joten summat nousevat huomattavan korkeiksi. Jos ajatellaan korruptiota, niin kyse on vakavasta päästä, Siltamäki sanoi STT:lle.

HS:n mukaan lahjuksen ottamisesta epäillään Helsingin kaupungin palkkalistoilla olevaa projektinjohtajaa. Siltamäki ei ota kantaa, kenestä tässä on kyse.

- Mutta lahjuksen ottaminen ja antaminen liittyvät Helsingin kaupunkiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Iltalehti: Kansanedustaja Hussein al-Taee ilmoittanut epäselviä tietoja koulutuksestaan – Al-Taeen mukaan Lindedin-profiilin tiedot ovat olleet vajavaiset ja osin epätarkat

Rajavartiolaitoksen kamera kuvasi rajun taistelun: Karhu on juuri iskenyt hampaansa hirven kaulaan

Sairauslomalta askel kerrallaan palaileva al-Taee myöntää virheen painavan edelleen: Minun ei olisi pitänyt salata

Professori ei usko täysin itsestään kulkevien ajoneuvojen tulemiseen - "Liian vaikea tehtävä Suomenkin vaativissa olosuhteissa"

Seksismistä syytetty Sofia Belórfin asianajaja vertasi IL:ssä sanavalintojaan Jeesuksen vertauksiin – "Kuulijat ovat niin yksinkertaisia"

Liikemies Niko Ranta-ahon epäillään saaneen huume- ja dopingrikoksilla arviolta neljän miljoonan euron rikoshyödyn – kiistää kaikki epäillyt rikokset

Sähköisen elintestamentin on tehnyt yli puoli miljoonaa suomalaista – Pohjois-Savossa luovuttajia enemmän kuin muualla Suomessa

Kesän lämpöennätyksiä hätyytellään loppuviikosta – helteitä luvassa ainakin kuun loppuun asti

Ravustuskausi käynnistyi sunnuntaina – Rutto tappaa edelleen saksiniekkoja

Toista tuhatta sikaa kuoli ja yhtä monta altistui savulle – Nurmon sikalapalon syyksi epäillään ilmanvaihtolaitetta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.