Helsingissä ihmisten päälle ajanut mies sai epilepsiakohtauksen – ei syytteitä

Helsingin Siilitiellä uudenvuodenaattona 2016 tapahtuneen yliajon syynä oli kuljettajan sairauskohtaus, ilmenee syyttäjän asiakirjoista. Syyttäjä on tehnyt asiassa syyttämättäjättämispäätöksen, joten tapaus ei etene oikeuteen.

Onnettomuus tapahtui lähellä Siilitien metroasemaa. Kolmikymppisen miehen ajama auto törmäsi kolmeen ihmiseen jalkakäytävällä. Lisäksi törmäyksen johdosta jokin esine osui neljänteen ihmiseen.

Yksi jalankulkijoista kuoli vammoihinsa sairaalassa myöhemmin. Lisäksi kaksi ihmistä loukkaantui vakavasti ja yksi lievemmin.

Syyttäjän mukaan kuljettajalla oli todettu epilepsia vuonna 2003. Poliisin tutkimuksissa selvisi, että mies oli ottanut lääkkeensä kuten piti.

– Jos kuljettaja on äkillisen sairaskohtauksen vuoksi kykenemätön noudattamaan liikennesääntöjä, hän ei syyllisty rikokseen sääntöjä rikkoessaan, syyttäjä totesi kesällä antamassaan päätöksessä.

Uusimmat

Kotimaa

Suomi huomenna: Tulevaisuuden kirjasto tarjoaa hiljaisen keitaan hässäkän keskelle, mutta ei karkota äänekkäitäkään joukkoja

Joka toinen mies kannattaa puolustusvoimien jättihankintoja – naiset epäilevämpiä

Allergikon jouluateria kannattaa suunnitella huolella – oireet voivat alkaa jo hajusta hengitysilmassa tai vasta muutaman päivän päästä

Yksi Pohjoismaiden etsityimmistä henkilöistä otettiin kiinni Orimattilassa – 37-vuotias mies lähti ensin autolla pakoon poliisia ja juoksi sitten metsään

Autoliiton Operaatio Lumihiutale käynnistyy 50. kertaa – Vapaaehtoiset auttavat tiellä pulaan joutuneita

Liikenneministeriö selitti ministeri Bernerin ja kansliapäällikön eriäviä kertomuksia Trafi-sotkussa – "Normaalitilanteessa pääjohtajaan luotetaan"

Joka kolmas kirkon alan työntekijä kertoo kokevansa epäasiallista kohtelua

Trafin sähköiset palvelut avataan osittain huomenna

Helsinkiläiskoulun opettaja tuomittiin yhdeksän lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ehdolliseen vankeuteen

Iisalmen Naisvoimistelijoita koskeva rikostutkinta on edelleen kesken – poliisilla on tällä hetkellä useita epäiltyjä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.