Helsinki Pride -kulkueeseen osallistuu lähemmäs 100 000 ihmistä

Helsinki Pride -kulkueeseen osallistui tänään jopa 100 000 ihmistä, arvioi Helsingin poliisi Twitterissä. Ylikomisario Jari Taposen mukaan kulkue oli selvästi suurin, joka Helsingissä on kuunaan järjestetty.

Poliisi arvioi aiemmin, että kulkueeseen osallistuisi noin 40 000 ihmistä. Taposen mukaan vielä odotuksiakin suurempi osallistujamäärä ei silti aiheuttanut hankaluuksia.

– Tunnelma on hyvä ja ihmisiä on paljon. Kyllä kaupungin kaduille ihmisiä mahtuu, Taponen sanoi päivällä.

 

Kulkue lähti liikkeelle kello 13 Senaatintorilta kohti Kaivopuistoa. Kulkueen etunenässä oli 12 rekkaa, jotka kuljettivat osallistujia useista eri organisaatioista, järjestöistä ja yhdistyksistä.

Poliisi oli paikalla turvaamassa tapahtuman kulkua. Poliisin mukaan kulkue sujui rauhallisesti ilman häiriötekijöitä.

Viime vuonna Helsingin Pride-kulkueessa marssi 35 000 ihmistä.

Poliisi seurasi Helsinki Pride -kulkueen etenemistä Helsingissä 30. kesäkuuta 2018. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä juhlistava Helsinki Pride -viikko huipentui kulkueeseen, joka kulki Senaatintorilta keskustan läpi Helsingin Kaivopuistoon. Kuva: LEHTIKUVA / MIKKO STIG
 

Seta: Keskustelu translaista näkyy Priden suosiossa

Edellisvuosista moninkertaistunut kävijämäärä liittyy seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia ajavan ihmisoikeusjärjestö Setan mukaan erityisesti paljon puhuttaneeseen translakiin.

– Translain muutostarve on välitön, ja uskon, että se on kiinnittänyt ihmisten huomiota siihen, että täytyy lähteä marssimaan oikeuksien puolesta, sanoo Setan puheenjohtaja Viima Lampinen.

Lampisen mukaan myös maailmanpolitiikan ilmapiirillä on osuutensa asiaan.

– Maailmanpolitiikassa on kiristynyt ilmapiiri, jossa asenteet ovat polarisoituneet ja vihapuhe arkipäiväistynyt erityisesti sosiaalisessa mediassa. Se on saanut ihmisiä miettimään, että oikeuksia pitää puolustaa.

Lampisen mukaan Pride on viimeistään nyt kasvanut kaikkia suomalaisia koskettavaksi tapahtumaksi.

– Tuntuu, että tästä on tullut tavallaan kansanjuhla, henki on rakkaudentäyteinen. Päivän mittaan vallinnut fiilis on tosi yhteisöllinen. Toivottavasti kaikkialla muuallakin ympäri maailman henki olisi samanlainen kuin Helsingissä.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kuopioon on suunnitteilla pride-tapahtuma parin vuoden sisällä

Pride-kulkue kerää kymmeniätuhansia ihmisiä Helsingin keskustaan

Uusimmat

Kotimaa

Supersiistijä halusi pukeutua käveleväksi mopiksi – Saana Tyni herättää keskustelua siivousalan arvostuksesta

Pelkän peruskoulun varaan jääminen on vähentynyt, mutta ei ole harvinaista

Informaatiosodan asiantuntija: "Poliittisesti herkkien aiheiden tutkijat joutuvat miettimään, haluavatko he puhua asioista omilla nimillään" – myös Linnaan kutsutut päätoimittajat korostavat tiedon merkitystä

"Kaksi kertaa luin kirjeen ja mietin, onko tämä totta" – huoltajalegenda Gunnar Yliharju haluaa edustaa Linnan juhlissa koko ammattikuntaansa

Reserviläisliitto paheksuu Venäjän valheellisia tulkintoja talvisodan syttymisestä

Esperi Caren epäkohdat paljastaneen hoitajan ikimuistoinen vuosi huipentuu Linnan juhliin – Tarja Parkatti ei ole saanut ilmoituksen jälkeen töitä kotiseudultaan, mutta ei kadu

Päivällä sataa, mutta Linnan juhlien vieraat saanevat jonottaa kuivin kengin

Kun Suomi on kotimaa ja sukunimi: Itsensä Miss Finlandiksi esitellyt Heidi Suomi on saanut kuulijat huvittumaan – "Se on aiheuttanut ihmetteleviä katseita"

Itsenäisyyspäivän ylennyksiä 6.12.2019

Kenraalikunnassa kolme ylennystä – Jukka Sonnisesta kenraalimajuri

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.