Helsinki Pride -viikko alkaa, liike-teemalla halutaan lisätä tietoa vähemmistöryhmien yhteisestä historiasta

Helsinki Pride -viikko alkaa tänään ja kestää koko viikon. Tämän vuoden teema on liike. Tapahtumaa järjestävä Helsinki Pride -yhteisö ry kertoo, että se haluaa teemalla kunnioittaa juuriaan ja lisätä tietoa vähemmistöryhmien yhteisestä historiasta.

Lisäksi liikkeellä viitataan ajassa tapahtuvaan kehitykseen, johon on tartuttava.

–  Se kertoo siitä, että on aika siirtää sanat teoiksi. Vaikka moni asia on paremmin, on työtä vielä tehtävänä ja muutos saatava aikaiseksi. Todellinen yhdenvertaisuus ja tasa-arvo eivät tule annettuina, eikä saavutettuja oikeuksia tule ottaa itsestäänselvyyksinä, sanotaan Helsinki Pride -yhteisön verkkosivuilla.

–  Liike on se konkreettinen teko, jolla yhteiskunta ja yhteisömme menevät eteenpäin.

Viikon aikana on luvassa muun muassa luentoja ja keskustelutilaisuuksia, työpajoja, taidetta ja kulttuuria, kuten myös useita juhlia.

Helsinki Pride on vuosittain järjestettävä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen teemaviikko, joka huipentuu kulkueeseen ensi lauantaina. Pride-kulkue alkaa Senaatintorilta, josta suunnataan Puistojuhlaan Kaivopuistoon. Myöhemmin illalla vietetään päätösjuhlaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Suurin osa eduskuntapuolueiden johtajista ei sallisi sukupuolen korjaamista alaikäisille – Helsinki Pride: "Lasten oikeuksia koskeva kysymys"

Uusimmat

Kotimaa

Pikkulasten vanhemmat ovat tyytyväisempiä elämäänsä kuin muut samanikäiset – mediasta välittyy usein hyvin raskas kuva pikkulapsiperheiden arjesta, arvioi tutkija

Kotkien piinaama valkohäntäpeura pelastui jäiltä ilmatyynyaluksen kyydissä Lappajärvellä

EU-puheenjohtajuus maksoi Suomelle lähes 80 miljoonaa – kokouksissa ei annettu perinteisiä tavaralahjoja, vaan kompensoitiin lentopäästöjä

Saimaan jää- ja lumitilanne heikoin vuosikymmeniin – toivo norppien auttamisesta elää yhä

Rafale-hävittäjän kauppamiehet Pirkkalassa: "Tämä kone lentää Ranskan taivaalla vielä 2060-luvulla."

Riippusilta romahti lumen painosta Urho Kekkosen kansallispuistossa Savukoskella

Eloranta: SAK:lla ei ole tekemistä Sähköliiton Piekkala-kantelun kanssa – "Muita kanteluita ei odotettavissa ainakaan SAK:sta"

THL: Nuorten ihmisten huumemyrkytyskuolemien määrä on moninkertaistunut muutamassa vuodessa – myrkytyksen syynä useimmiten opioidit

Taksilakiin on tulossa viilauksia, mutta taksien määrää ja matkojen hintoja ei aiota rajoittaa

Veikkauksen nimissä soitettu huijauspuheluja ja kaupiteltu pelejä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.