Helsinki Pride -viikko alkaa, liike-teemalla halutaan lisätä tietoa vähemmistöryhmien yhteisestä historiasta

Helsinki Pride -viikko alkaa tänään ja kestää koko viikon. Tämän vuoden teema on liike. Tapahtumaa järjestävä Helsinki Pride -yhteisö ry kertoo, että se haluaa teemalla kunnioittaa juuriaan ja lisätä tietoa vähemmistöryhmien yhteisestä historiasta.

Lisäksi liikkeellä viitataan ajassa tapahtuvaan kehitykseen, johon on tartuttava.

–  Se kertoo siitä, että on aika siirtää sanat teoiksi. Vaikka moni asia on paremmin, on työtä vielä tehtävänä ja muutos saatava aikaiseksi. Todellinen yhdenvertaisuus ja tasa-arvo eivät tule annettuina, eikä saavutettuja oikeuksia tule ottaa itsestäänselvyyksinä, sanotaan Helsinki Pride -yhteisön verkkosivuilla.

–  Liike on se konkreettinen teko, jolla yhteiskunta ja yhteisömme menevät eteenpäin.

Viikon aikana on luvassa muun muassa luentoja ja keskustelutilaisuuksia, työpajoja, taidetta ja kulttuuria, kuten myös useita juhlia.

Helsinki Pride on vuosittain järjestettävä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen teemaviikko, joka huipentuu kulkueeseen ensi lauantaina. Pride-kulkue alkaa Senaatintorilta, josta suunnataan Puistojuhlaan Kaivopuistoon. Myöhemmin illalla vietetään päätösjuhlaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Suurin osa eduskuntapuolueiden johtajista ei sallisi sukupuolen korjaamista alaikäisille – Helsinki Pride: "Lasten oikeuksia koskeva kysymys"

Uusimmat

Kotimaa

Kuntaliitossa ei suoraan lämmetä lakimuutoksiin kotihoidon pysäköintiongelmassa – "Tämä ei ole mikään maanlaajuinen ongelma"

HS: Noin 40 prosenttia kansanedustajien ja varallaolijoiden vaalirahoituksesta jää piiloon

Tampereella evakuoitu iso kerrostalo samassa rakennuksessa syttyneen päiväkotipalon vuoksi

Helsingin Eerikinkadun ullakkopalo saatiin hallintaan – ei henkilövahinkoja, mutta alapuolen asunnot kärsivät vesivahinkoja

EU-parlamentin ympäristövaliokunnassa puhunut Hakkarainen vähätteli ihmisen vaikutusta ilmastonmuutokseen

Jasper Pääkkönen junaili rahaa salassa pidettyihin patokauppoihin – Kauppojen odotetaan parantavan uhanalaisten kalojen tilannetta

Elsi Katainen EU-parlamentin maatalousvaliokunnan varapuheenjohtajaksi

Helsingin Hietalahdessa ammuttiin keskellä kirkasta päivää – silminnäkijät STT:lle: Kuului kolme laukausta ja raksavaatteisiin pukeutunut mies poistui aseen kanssa

Epäilty rattijuoppo ajoi nokkakolarin marjanpoimijoiden pikkubussin kanssa Seinäjoella –  loukkaantuneista kaksi sai vakavia vammoja, ei enää välitöntä hengenvaaraa

Arvostettu tutkija on poissa – Professori Aulikki Nissinen menehtyi kesämökillään

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.