Helteiden kuivattama maasto on nyt todella tulenarkaa

Helteiden kuivattama maasto on nyt todella altis maastopaloille. Suomen pelastusalan keskusjärjestö SPEK muistuttaa olemaan varovainen tulentekovälineiden ja tupakan kanssa maastossa liikuttaessa.

SPEK:n asiantuntijan Jari Poudan mukaan metsä tai maasto syttyy palamaan yleensä ihmisen huolimattomuuden vuoksi. Pouta arvioi, että tämän vuoden yli 2 500 maastopalosta runsas 1 600 on aiheutunut ihmisen toiminnasta.

Vaikka metsäpalovaroitus ei olisi voimassa, avotulta ei saa sytyttää, jos on esimerkiksi tuulista.

Eniten maastopaloja on tänä vuonna ollut touko- ja heinäkuussa. Molempina kuukausina maasto syttyi palamaan yli 600 kertaa. Heinäkuussa salamat ovat olleet palojen sytyttäjiä noin kolmanneksessa tapauksista.

SPEKin mukaan 52 ihmistä on kuollut tulipaloissa heinäkuun loppuun mennessä. Valtaosa palokuolemista tapahtuu asunnoissa.

Uusimmat

Kotimaa

7 000 asukkaan kaupunki sai kaksi kansanedustajaa, 54000 asukkaan kaupunki ei yhtään – "Nyt meillä on suorat yhteydet Arkadianmäelle"

Väitös: Rekkakuskien työ on täynnä "rytmihäiriöitä" ja ristiriitaisia odotuksia

Lähijunia kohtaan on virinnyt uutta kiinnostusta – pullonkaulana rataverkon tukkoisuus

Oulun laajan hyväksikäyttö- ja raiskausepäilyn ensimmäinen käräjäkäsittely alkaa tänään

Eduskunta aloittelee uutta vaalikautta – kansanedustajien valtakirjat tarkastetaan tänään

Yhden teepaidan valmistaminen kuluttaa saman verran vettä kuin ihminen juo 2,5 vuodessa: "Avaa vaatekaappisi ovi, ja aloita syvähenkinen mietiskely omista kulutustottumuksistasi"

Kotkassa syttyi palo Finexin 1  500 neliön teollisuushallissa – palo saatu toimitusjohtajan mukaan sammutettua

Eduskunta aloittaa työnsä tiistaina uudella kokoonpanolla

Jenni Passi haluaa välttämättä lapsen, jolla on Facebookin perustajan Mark Zuckerbergin geenit – kirjailija Jussi Lehmusvesi paljastaa, miksi

Munkki tarvitsee rekkakuormallisen huumorintajua, joten Isä Nasari joutuu kiusaukseen aina kun hän näkee tekstin: "Munkin tekee mieli kahvia"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.