Hiihtäjät kuulivat laukauksen - miehelle vakava vamma

Hiihtäjät kuulivat laukauksen, kun ryöstäjät ampuivat uhriaan Siilinjärven Huvikummussa keskiviikkona keskellä arkipäivää. Sivulliset ulkoilijat soittivat hätäkeskukseen, josta hälytettiin paikalle poliisit ja ambulanssi.

Yksi Kuopion seudun suosituimmista hiihtoladuista kulkee vain muutaman kymmenen metrin päässä paikasta, jossa ryöstäjät pahoinpitelivät, uhkailivat ja lopulta ampuivat uhriaan jalkaan.

Ampuminen tapahtui keskiviikkona noin kello 15.30. Tekijät poistuivat paikalta tämän hetken tiedon mukaan valkoisella pakettiautolla. Poliisi pyytää havaintoja pakettiautosta ja sillä liikkeellä olleista miehistä Kumpusen ja Vesijärven alueilta kello 14.30–15.30.

Havainnot voi ilmoittaa poliisille sähköpostiin vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai vihjepuhelimeen 0295 415 232.

Uhri sairaalahoidossa

Uhri, siilinjärveläinen mies, oli Huvikumpuun vievällä tiellä autollaan tapaamassa epäiltyä porukkaa. Häntä lyötiin pesäpallomailalla ja ammuttiin jalkaan. Lisäksi miehen autoa rusikoitiin paikalla ja häneltä anastettiin samalla omaisuutta.

Poliisi tutkii tapausta törkeänä ryöstönä. Uhrilla ei ole hengenvaaraa, mutta hän oli torstaina sairaalahoidossa.

Raju välikohtaus

Uhri ja epäillyt tunsivat toisensa ennalta. Poliisi epäilee tapausta heidän keskinäiseksi välien selvittelykseen kuten oikeiden tai keksittyjen velkojen perimiseksi.

Poliisin mukaan sivullisten ulkoilijoiden tai lähiasukkaiden ei tiedetä olleen vaarassa väkivallan teon takia. Yleisellä paikalla ampuminen on kuitenkin Kuopion seudulla harvinaista ja siihen aina liittyy myös muu vahingon vaara.

– Ampuminen keskellä arkipäivää on hyvin harvinaista. Viimeksi yleisellä paikalla sattui vastaava tapaus Varkauden seudulla vuoden 2014 syksyllä, rikoskomisario Juha Korhonen Itä-Suomen poliisista kertoo.

Tekijät etsinnässä

Poliisi tutkii Siilinjärven ampumavälikohtauksen tapahtumien kulkua, väkivallan syytä ja eri henkilöiden osallisuutta tekoon. Poliisilla on alustavia epäilyjä tekijöistä, mutta torstaina heistä ei ollut vielä varmuutta. Tapauksen tutkinta jatkuu.

Kuopion seudulla on viime syksystä asti ollut toistuvasti useita hyvin väkivaltaisia ryöstöjä. Tapaukset ovat liittyneet päihdeporukoiden välienselvittelyihin.

Osa tekijöistä on ollut poliisin vanhoja tuttuja väkivalta- ja huumerikoksista, mutta uutena tekijäryhmänä ryöstöistä epäiltyinä on ollut myös useita 1990-luvulla syntyneitä miehiä ja muutamia naisia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Mies loukkaantui ampumisessa Siilinjärvellä

Uusimmat

Kotimaa

Mediat: Helvetin enkeleiden johtohahmo vangittiin törkeästä huumausainerikoksesta epäiltynä

Hunajasato uhkaa jäädä pieneksi – mehiläiset ovat parveilleet tavallista enemmän

Kesällä Mikkeli on yksi Suomen vilkkaimmista traumapäivystyksistä – Yhteistyötä tehdään joka suuntaan

Ihosyöpäluomet ovat usein "melko mitättömän näköisiä” – julkkisten syövät ovat herätelleet suomalaisia luomitarkastuksiin

Kansalaisaloite mielenterveyspalveluiden terapiatakuusta keräsi 50  000 nimeä – etenee eduskuntaan

Säässä on tapahtumassa iso muutos, joka hellii loppukesän lomailijoita

Samppanjaa juova japanilaisturisti vilkuttaa Spaceship-rakettinsa ikkunasta Kuun kiertoradalla – näin visioi tutkija Jari Mäkinen

Viinipullo vetoa siitä, kuka menee Marsiin – suomalaiset avaruusgurut Esko Valtaoja ja Jari Mäkinen odottavat vuoteen 2030, kuinka vedon käy

Apollo 11:n tietokone vastaa nykyaikaista leivänpaahdinta – Tällaisia asioita on parhaillaan meneillään avaruuden saralla

Kuukävely jätti unohtumattomat muistot: "Tuntui mielenkiintoiselta miettiä, että Kuussa todella on joku"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.