Hinta talloo terveellisyyttä kuntien joukkoruokailussa

Kunnat eivät kiinnitä tarpeeksi huomiota tarjoamansa ruuan terveellisyyteen. Joukkoruokailun hankinnoissa painotetaan enemmän hintaa, makua, valikoiman monipuolisuutta sekä elintarvikkeiden soveltuvuutta suurkeittiöille, ilmenee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) selvityksestä.

THL muistuttaa, että terveellisyyden pitäisi olla tärkein hankintakriteeri. Suosituksissa opastetaan huomiomaan erityisesti rasvan, kuidun ja suolan määrä sekä rasvan laatu.

THL moittii sitä, että suurkeittiöihin hankitaan yleisesti voita ja kermaa eikä valmisruokien terveellisyyttä huomioida riittävästi. Elintarvikkeet ovat myös usein liian suolaisia.

Kiitosta keittiöt saavat puolestaan pyrkimyksistä tarjota tuoreita kasviksia päivittäin.

Selvityksessä oli mukana esimerkiksi koulujen ja sairaaloiden ruokaloita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.