Hirvenvasat kolaroivat autojen kanssa

Kaksi hirvenvasaa kuoli kahdessa eri kolarissa valtatie 5:llä Etelä-Savossa maanantai-iltana.

Joroisissa Kataisissa vasa juoksi täysperävaunuyhdistelmän eteen. Kuljettaja jarrutti, mutta vasa osui autoon ja lensi ojaan. Eläin kuoli paikalle. Auton keulaan tuli poliisin mukaan lievät vauriot. Hirvikolari sattui kello 18:n jälkeen.

Tuntia myöhemmin Juvalla Hatsolan kohdalla hirvenvasa juoksi kuorma-auton eteen ja jäi auton pyörien alle. Eläin kuoli heti. Kuorma-autosta rikkoontui valoja.

Meneillään on hirvikolareiden sesonkiaika, kun hirvet liikkuvat paljon hirvenmetsästyksen ja talven lähestymisen vuoksi. Lisäksi pimeällä hirvet tulevat tielle hyvin yllättäen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Vasemmistopuolueet eläkeputken poistoa tai ansiosidonnaisen porrastusta vastaan – puolueet myös valmiita tinkimään työllisyystoimien aikataulusta: "Asia ei ole kuukaudesta tai kahdesta kiinni"

Asiantuntija: Maskisuosituksella tavoiteltu hyöty saavutetaan vain, jos kaikki noudattavat sitä

Suomalaiset yritykset ovat osoittaneet ketteryyttä koronapandemiassa – "Pitää osata oivaltaa, mikä on todellinen ongelma", sanoo Etlan tutkimusjohtaja

THL: Uusia koronavirustartuntoja todettu 20

STM:n Varhila MTV:lle: Oireettomien laajamittainen koronatestaus ilman riskiperusteisuutta tehotonta

Karjalan lennoston sotilasvalatilaisuus järjestetään tänään ilman yleisöä – katso tallenne valatilaisuudesta täältä

Verkkojätti Amazon on ollut koronakriisin voittaja, mutta tutkija näkee uhkia senkin ympärillä – "Miten käy, jos seuraava katastrofi tapahtuu internetissä?"

Ari Helmisen uutisanalyysi: Korona latistaa SDP:n, keskustan ja kokoomuksen kokousten tunnelman – ja hillitsee pitkien puukkojen yötä

Kymmeniä suomalaisia jää kateisiin vuosittain – poliisi kaipaa tietoja yhteensä yli 400 kadonneesta

Suolistosyövät yleistyvät – nuorimmat sairastuneet ovat alle nelikymppisiä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.