Hirviä taas tiellä eri puolilla Kuopiota

Autoilijat havaitsivat maantiellä hirviä perjantaiaamuna useilla paikoilla Kuopiossa. Hirviä oli tiealueilla muun muassa Suonenjoentiellä, Joensuuntiellä, Kuopion eteläisellä moottoritiellä sekä Kuopion pohjoispuolella Vuorelassa moottoritieliittymän lähellä huoltoaseman kohdalla.

Poliisiille tuli useita ilmoituksia etenkin Kuopion eteläiseltä moottoritieltä Matkuksen kohdalta, jossa hirviaitojen sisäpuolella nähtii kolme nuorta hirveä. Poliisi selvittää parhaillaan tilannetta, onko hirvet ajettavissa takaisin aitojen oikealle puolelle.

Hirviemät karkottavat uusia vasoja saatuaan edellisvuoden vasat. Nämä ylivuotiset vasat ovat kokemattomia etsimään turvallisia kulkureittejä ja hairahtuvat siksi aikuisia hirviä useammin maanteille ja asuinalueille. Lisäksi helle tai maanrakennustyöt voivat sekoittaa hirvien käyttäytymistä ja normaaleja kulkureittejä metsäalueiden välillä.

Poliisi kehottaa liikenteessä varovaisuuteen. Hirviä liikkuu etenkin aamu- ja iltahämärissä, mutta ylivuotisia hirviä voi likkua oudoissa paikoissa myös pitkin päivää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Poliisi ampui taas kaksi hirveä

Poliisi lopetti hirven Kuopiossa

Poliisi: Varo kouhottavia hirviä!

Hirven kanssa kaupungilla? - Toimi näin