Hirvien määrä lähenee tavoitetasoa

Suomen hirvikanta pieneni viime vuonna edelleen. Hirvien määrä on laskenut suunnilleen samalle tasolle kuin kymmenen vuotta sitten, arvioidaan Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksessa.

Tutkimuslaitoksen mukaan hirviä oli syksyn 2007 hirvijahtikauden jälkeen noin 74 000-94 000. Määrä on noin 10 prosenttia pienempi kuin vastaavaan aikaan vuonna 2006. Arvio perustuu hirviseurueiden havaintoihin.

- Monissa Etelä-Suomen riistanhoitopiireissä hirvikannan suuruus on nyt aika lähellä tavoitetasoa. Pohjois-Suomessa hirviä on vielä paikoin yli tavoitteen, kertoo tutkija Jyrki Pusenius Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksesta.

Useimmissa riistanhoitopiireissä aikuisia hirvinaaraita oli vähintään kaksi kertaa niin paljon kuin aikuisia uroksia. Puseniuksen mukaan epäsuhta ei vielä ole ongelma, mutta siihen on syytä ryhtyä vähitellen puuttumaan.

Uusimmat

Kotimaa

Sipilä hallitusneuvotteluista: Kaikki on vielä auki –  Rinteen mukaan menoja ei tarvitse lähteä leikkaamaan yhtään

Rikolliset lähettävät Postin nimissä taas uusia huijausviestejä

Uskaltaako kauppasodan keskelle joutuneen Huawein puhelimen vielä ostaa? – "Kuluttajasuojalaissa ei ole otettu tällaista huomioon"

Lakimiesliitto vaatii työnantajaa puuttumaan tuomareiden, syyttäjien ja lakimiesten kohtaamaan vaikuttamiseen

Kevätkylvöt etenevät hyvin, viljelijät toivovat nyt sopivasti sateita

Kuopiossa on eniten kesämökkejä koko Suomessa – tilaston ykkössija tuli niukalla erolla toiseen savolaiskaupunkiin verrattuna

Yksityisille palveluille on kysyntää, lapsiperheet osaavat jo pyytää apua ruuhkavuosiin

Keskustalaiset ovat onnistuneet nostamaan Brysseliin muitakin kuin valtakunnanpoliitikkoja – "Kiersin joka ikisen Itä-Suomen kunnan vähintään kahdesti"

Tuhkarokkoa ja lääkkeille vastustuskykyisiä bakteereja tavattiin Suomessa edellisvuotta enemmän

Enemmistö EU-vaalien ehdokkaista ei purkaisi Venäjä-pakotteita – "Tilanne on yhä lähempänä Venäjän todellista miehitystä"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.