Hjallis Harkimo: Puoluejärjestelmä on hidas ja sisäsiittoinen

Kokoomuksen kansanedustaja Hjallis Harkimo syyttää puoluejärjestelmää hitaaksi ja sisäsiittoiseksi Savon Sanomien blogikirjoituksessaan. Harkimon mukaan puolueet voivat syyttää itseään siitä, ettei ihmisiä ja varsinkaan nuoria enää kiinnosta politiikka ja varsinkaan puoluepolitiikka.

– Tuo systeemi on nimittäin niin hidas ja vanhanaikainen, ettei se voi mitenkään kiinnostaa. Puolueet kuvittelevat, että vuosittaiset puoluekokoukset niihin osallistuvine aktiiveineen oikeasti edustaisivat heidän kannattajiaan.

Harkimon mielestä ihmisillä pitäisi olla mahdollisuus kertoa mielipiteitään nopeammin ja tehokkaammin. Isoin ongelma on kuitenkin siinä, etteivät puolueet ymmärrä itse sitä, kuinka iso ongelma kiinnostuksen väheneminen on.

– Minusta tuntuu, että puolueet eivät aidosti ymmärrä tämän ongelman laajuutta. Systeemi on niin itseriittoinen, että sen sisälle päässeet tai joutuneet ihmiset jatkavat elämäänsä omassa kuplassaan, johon kuuluvat määrätty kieli ja totutut toimintatavat – vaikka osa niistä on sellaisia, joita kansa ei hyväksy.

Harkimo varoittaa, että jos puolueissa ei herätä, voivat rakenteet muuttua voimakkaasti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.