Hoitaja käytti nettipeliin ammattiyhdistyksen rahat

Hoitajien ammattiosaston rahastonhoitaja kavalsi yhdistykseltä lähes 12 500 euroa ja käytti ne internetin uhkapeleihin.

Tehyn Savonlinnan seudun ammattiosaston rahastonhoitaja, 48-vuotias nainen, hoiti tehtävän aiemmin moitteettomasti, mutta alkoikin siirtää rahoja keväällä 2008.

Pankki ilmoitti ammattiosaston puheenjohtajalle kesällä 2008, että yhdistyksen tilin rahoja oli siirretty yksityistilille. Kun puheenjohtaja kysyi asiaa rahastonhoitajalta, tämä kertoi siirtojen olevan harjoitussiirtoja Tappio-nimisen tilinpito-ohjelman käytön harjoittelemiseksi.

Selitys meni täydestä ja ammattiosaston rahoilla pelaaminen jatkui. Syksyllä 2008 nainen tyhjensi myös aviomiehensä yrityksen tilin ja tilasi valtavan määrän lehtiä, joiden tilauksia mies perui.

Nainen sai myös jopa 1 800 euron puhelinlaskuja jostain palveluista ja jätti maksamatta perheen asunnon vuokran, vaikka aiemmin oli hoitanut raha-asiat ilman isoja ongelmia.

Ammattiosaston rahojen käyttö jatkui aina helmikuuhun 2009. Silloin tilillä oli varoja jäljellä 4 euroa 59 senttiä ja ammattiosasto päätti perua rahastonhoitajansa tilinkäyttöoikeudet ja ottaa yhteyttä poliisiin.

Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi naisen viiden kuukauden ehdolliseen vankeuteen törkeästä kavalluksesta ja maksamaan kavaltamansa rahat takaisin yhdistykselle.

Tuomittu nainen valitti hovioikeuteen ja vaati, että hänet jätettäisiin tuomitsematta tai tuomiota lievennettäisiin, koska hän oli mielestään rahoja tuhlatessaan syyntakeeton. Hovioikeuden ratkaisun mukaan käräjäoikeuden tuomiota ei ole syytä muuttaa.

Uusimmat

Kotimaa

Sipilä hallitusneuvotteluista: Kaikki on vielä auki –  Rinteen mukaan menoja ei tarvitse lähteä leikkaamaan yhtään

Rikolliset lähettävät Postin nimissä taas uusia huijausviestejä

Uskaltaako kauppasodan keskelle joutuneen Huawein puhelimen vielä ostaa? – "Kuluttajasuojalaissa ei ole otettu tällaista huomioon"

Lakimiesliitto vaatii työnantajaa puuttumaan tuomareiden, syyttäjien ja lakimiesten kohtaamaan vaikuttamiseen

Kevätkylvöt etenevät hyvin, viljelijät toivovat nyt sopivasti sateita

Kuopiossa on eniten kesämökkejä koko Suomessa – tilaston ykkössija tuli niukalla erolla toiseen savolaiskaupunkiin verrattuna

Yksityisille palveluille on kysyntää, lapsiperheet osaavat jo pyytää apua ruuhkavuosiin

Keskustalaiset ovat onnistuneet nostamaan Brysseliin muitakin kuin valtakunnanpoliitikkoja – "Kiersin joka ikisen Itä-Suomen kunnan vähintään kahdesti"

Tuhkarokkoa ja lääkkeille vastustuskykyisiä bakteereja tavattiin Suomessa edellisvuotta enemmän

Enemmistö EU-vaalien ehdokkaista ei purkaisi Venäjä-pakotteita – "Tilanne on yhä lähempänä Venäjän todellista miehitystä"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.