Homopari lähetystyöhön – konservatiiveja erosi kirkosta

Helsingin piispa Irja Askola siunasi homoparin lähetystyöhön sunnuntaina 9. kesäkuuta. Sunnuntaina ja sen jälkeen eroakirkosta.fi-palvelun eromäärät ovat olleet kaksinkertaisia normaaliin verrattuna. Normaalisti tähän aikaan kesäkuussa eroaa noin 50 henkilöä päivässä. Sunnuntaina kirkosta erosi 112 kirkon jäsentä ja vielä eilenkin 99.

– Poikkeuksellista eropalautteissa on runsas uskonnollisten henkilöiden eroaminen. Heidän mielestään evankelis-luterilainen kirkko on jo maallistunut ja myötäillyt liikaa yleistä mielipidettä. Eronneet eivät hyväksy homoseksuaalisuutta eivätkä varsinkaan homoparin siunaamista lähetystyöhön, toteaa tiedottaja Petri Karisma.

Palautteiden mukaan kirkko ei enää noudata Raamatun sanaa, vaikka sen pitäisi olla ikuinen ja ainoa ohje elämässä. Myöskään piispa Askolaa ja hänen toimintaansa ei hyväksytä, koska naispappeus on Raamatun vastaista.

Kirkosta on aiemmin erottu usein liian konservatiivisuuden takia, mutta viime aikoina tilanne on kääntynyt päälaelleen ja evankelis-luterilaisesta kirkosta erotaan nyt sen liian liberaalisuuden takia. Jotkut vanhoilliset ovat ilmoittaneet liittyvänsä helluntaiseurakuntaan tai vapaakirkkoon.