Hornet laskeutui Kuopion torille

Puolustusvoimat aloitti valmistautumisen itsenäisyyspäivän paraatiin ja kalustoesittelyyn tuomalla myöhään sunnuntai-iltana Hornetin Kuopion torille.

Hävittäjäkoneen siirtäminen Karjalan lennostosta Rissalasta Kuopion keskustaan sujui ongelmitta, mutta 8,4 metriä leveä kuljetus häiritsi liikennettä muun muassa viitostiellä.

Hornetin matka kesti tunnin ja viisitoista minuuttia. Perillä määränpäässään se oli hieman ennen puoli kahtatoista yöllä.

- Siinä on varmasti baareista tulevalle pikkujouluväelle silmissä hierottavaa, kun huomaavat, että torilla on hävittäjä, sanoo kapteeni Jari Junttanen Karjalan lennostosta.

Maa- ja ilmavoimien kalustoa on näytillä Kuopion torilla maanantaina kello 10-15.

Paraatikatselmus tapahtuu Keskuskentällä kello 12. Sieltä paraatijoukot siirtyvät kello 13.15 alkavaan ohimarssiin Tulliportinkadulle.

Nämä jutut kiinnostivat Savon Sanomien verkkopalvelussa 2010

Uusimmat

Kotimaa

Kittilän kunnanvaltuusto jätti kaikki nimitykset odottamaan oikeuden päätöksiä

Viikon puolivälissä viilenee – Keski-Euroopan helteet eivät yllä Suomeen

Lähes 7  000 suomalaista elää avioliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessa samaa sukupuolta olevan kanssa – "virallisia" sateenkaarilapsiperheitä vain 785

Supo: Isis-leiriltä palaavat naiset todennäköisesti lisäävät terrorismin uhkaa Suomessa

Ministerit täydensivät tietoja omistuksistaan ja veloistaan: Rinne ilmoitti omistavansa sadantuhannen euron moottoripurren puolisonsa kanssa

Supo: Isis-leiriltä palaavat naiset todennäköisesti lisäävät terrorismin uhkaa Suomessa

Tutut ruokabrändit ovat erilaisia ympäri Eurooppaa – Fantassa tuhdisti enemmän sokeria, sipseissä rasvaa

Tuoreelta aviomieheltä epäillään huijatun yli 100  000 euroa –  vaimolle vaaditaan vankeutta, myös kolme muuta syytteessä

"Seksuaalista itsemääräämisoikeutta olisi pitänyt vahvistaa jo aiemmin" – Professorin mukaan hallituksen lupaama seksuaalirikoslain kokonaisuudistus on kiireellisimpiä muutostarpeita rikoslaissa

Mies murtautui taloon, vei viinat ja teki kakan lattialle Huittisissa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.