Hottentotti-laulusta nousi haloo

Monille suomalaisille tuttu Hottentotti -laulu on nostattanut kohua. Perussuomalaisten sitoutumaton kansanedustaja Pertti "Veltto" Virtanen esiintyi puolueensa laivaristeilyllä viikonloppuna, mutta risteilyemäntä keskeytti Hottentotti-esityksen.

Helsingin Sanomat kertoi tapauksesta eilen. "Veltto" Virtanen ei pitänyt Helsingin Sanomien tavasta uutisoida asia. Hän aikoo kannella jutusta Julkisen sanan neuvostoon. Virtanen kokee Helsingin Sanomien mustamaalaavan häntä ja perussuomalaisia.

Hottentotti-laulussa pieni poika herää yöllä, huomaa rosvojen olevan hyökkäämässä kotikyläänsä, alkaa rummuttaa vimmatusti, ja koko kylä herää. Rosvot pakenevat paikalta. Kuningas lupaa olla pojan kaveri ja antaa tälle tyttärensä.

Laulun suomentaja Jukka Virtanen totesi tänään Aamulehden verkkolehdessä seuraavansa keskustelua huvittuneena. Hän ei koe laulua rasistisena.

- Urotyö on alku sosiaaliselle nousulle. Pojasta tulee kuninkaan kaveri ja hän saa palkaksi jalkapallon ja kuninkaan tyttären. Jalkapallo on tietysti tärkeämpi, analysoi Jukka Virtanen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.