Hovioikeus: Miehelle pitkä vankeustuomio lapsiin kohdistuneista rikoksista

Itä-Suomen hovioikeus tuomitsi 44-vuotiaan Pasi Henry Tapani Ylösen kahdeksaksi vuodeksi vankeuteen kolmesta törkeästä lapsesta seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja 20 muusta rikoksesta.

Oikeuden mukaan mies oli vuosina 2010–2012 toistuvasti yhteydessä alaikäisiin tyttöihin eräässä sosiaalisen median palvelussa, vaihtoi yhteystietoja ja aloitti sitten lasten kanssa keskustelut seksistä tai vastaavista aiheista. Osa teoista oli tehty jo vuosina 2002–2004.

Teot oli tehty useilla eri paikkakunnilla.

Mies antoi tytöille itsestään vääriä tietoja kuten valehteli ikänsä tai kertoi haluavansa seurustella tyttöjen kanssa, vaikka hän oli itse yhtä aikaa avo- tai avioliitossa. Erään tytön kanssa hän meni silti kihloihinkin.

Mies oli kolmen 13–15-vuotiaan tytön kanssa kymmeniä kertoja sukupuoliyhteydessä, minkä vuoksi hänet tuomittiin kolmesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Yhden tytöistä hän lievää väkivaltaa käyttäen ja kiellosta välittämättä pakotti yhdyntään, joten hänet tuomittiin myös pakottamisesta sukupuoliyhteyteen.

Lisäksi Ylönen tapasi kahta muuta 14–16-vuotiasta tyttöä ja teki heille seksuaalisia tekoja niin, että hänet tuomittiin myös lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja toisessa tapauksessa seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Muut syyksi luetut rikokset olivat pääosin lapsen houkuttelemisia seksuaalisiin tarkoituksiin tai lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yrityksiä.

Etelä-Savon käräjäoikeuden mukaan miehellä oli ollut toimissaan selkeä päämäärä ja pyrkimys, mikä osoitti teot erityisen moitittaviksi.

Oikeus määräsi miehen maksamaan uhreilleen 3 500 –25 000 euroa per henkilö teosta riippuen.

Tuomittu mies valitti rangaistuksestaan hovioikeuteen. Itä-Suomen hovioikeus käsitteli asian uudessa pääkäsittelyssä ja määräsi miehen mielentilatutkimukseen.

Mielentilatutkimus ei antanut aihetta muuttaa tuomiota. Hovioikeus päätyi asiassa samaan rangaistukseen kuin käräjäoikeuskin.

Mies määrättiin edelleen pidettäväksi vangittuna.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Hovioikeus ankaroitti kuopiolaismiehen tuomiota törkeästä ihmiskaupasta

Mies tuomittiin 64 seksuaalirikoksesta - uhreina kymmeniä lapsia