Hovioikeus alkaa ratkoa vankina pidetyn naisen tapausta

Poikkeuksellisen ihmiskauppajutun käsittely alkaa tänään Turun hovioikeudessa. Käräjätuomion mukaan isä ja tytär pitivät naista vuosia vankina ja alistivat hänet valtaansa.

Käräjäoikeuden mukaan kaksikko majoitti naista lukuisissa asunnoissa eri puolilla Suomea ja uhri synnytti hänet vanginneelle miehelle neljä lasta.

Käräjäoikeuden tuomion mukaan isä ja tytär onnistuivat houkuttelemaan uhrin mukaansa käyttämällä hyväkseen muun muassa hänen hyväuskoisuuttaan. Lääkärinlausunnon mukaan uhri on ikäistään kehittymättömämpi ja helposti johdateltavissa.

Mies tuomittiin jutussa 3 vuodeksi ja 10 kuukaudeksi vankeuteen. Tytär sai 2 vuotta ja 8 kuukautta. Sekä syyttäjä että tuomitut ovat valittaneet tuomiosta hovioikeuteen.

Oikeuskäsittely käydään hovioikeudessa suljetuin ovin.

Uusimmat

Kotimaa

Sipilä hallitusneuvotteluista: Kaikki on vielä auki –  Rinteen mukaan menoja ei tarvitse lähteä leikkaamaan yhtään

Rikolliset lähettävät Postin nimissä taas uusia huijausviestejä

Uskaltaako kauppasodan keskelle joutuneen Huawein puhelimen vielä ostaa? – "Kuluttajasuojalaissa ei ole otettu tällaista huomioon"

Lakimiesliitto vaatii työnantajaa puuttumaan tuomareiden, syyttäjien ja lakimiesten kohtaamaan vaikuttamiseen

Kevätkylvöt etenevät hyvin, viljelijät toivovat nyt sopivasti sateita

Kuopiossa on eniten kesämökkejä koko Suomessa – tilaston ykkössija tuli niukalla erolla toiseen savolaiskaupunkiin verrattuna

Yksityisille palveluille on kysyntää, lapsiperheet osaavat jo pyytää apua ruuhkavuosiin

Keskustalaiset ovat onnistuneet nostamaan Brysseliin muitakin kuin valtakunnanpoliitikkoja – "Kiersin joka ikisen Itä-Suomen kunnan vähintään kahdesti"

Tuhkarokkoa ja lääkkeille vastustuskykyisiä bakteereja tavattiin Suomessa edellisvuotta enemmän

Enemmistö EU-vaalien ehdokkaista ei purkaisi Venäjä-pakotteita – "Tilanne on yhä lähempänä Venäjän todellista miehitystä"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.